Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky s cibulovo-houbovou omáčkou

Šťavnaté vepřové plátky doplněné voňavou cibulovo-houbovou omáčkou představují klasiku domácí kuchyně. Kombinace opečeného masa, cibule a hub vytváří plnou, výraznou chuť, která se skvěle hodí k rýži, bramborám nebo knedlíku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku nakrájíme na proužky. Houby scedíme z nálevu. Krok 3: Plátky masa jen krátce osmahneme na sádle, aby se zatáhly, a vyndáme je z pánve. Krok 4: Nakrájenou cibuli osmažíme ve výpeku po mase, až zesklovatí. Přidáme zpět maso. Krok 5: Maso podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme ½ lžičkou kmínu a dusíme 30–40 minut, zkrátka do měkka. Poté maso vyndáme z omáčky. Krok 6: Do omáčky přidáme scezené houby, na proužky nakrájenou papriku, zahustíme podle potřeby moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě. Poté ještě 15 minut povaříme. Plátky masa vrátíme zpět do omáčky prohřát.

TIP: Jaký je rozdíl mezi kotletou, pečení a karé?

Zveřejněno 12. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w7xq

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1w7xq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, houby naložené, paprika čerstvá červená, vývar masový, sádlo, sůl, pepř mletý, kmín drcený, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]