Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frankfurtská přesnídávková polévka

Chcete připravit plný hrnec syté a vydatné polévky? Uvařte frankfurtskou polévku s vídeňskými párky, bramborami a poctivým hovězím vývarem. Na talíři ji doplňte čerstvým rohlíkem nebo krajícem chleba a uvidíte, že nezbyde.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Párky nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme cibuli. Přidáme mrkev a orestujeme. Nakonec přidáme lžíci sladké papriky, promícháme a podlijeme vývarem. Osolíme a opepříme dle chuti. Krok 3: Do polévky přidáme brambory, přivedeme k varu a necháme při mírné teplotě vařit asi 10-15 minut, až je zelenina téměř měkká. Krok 4: Zvlášť na pánvi připravíme z másla a mouky zlatavou jíšku, kterou zalijeme studeným mlékem a rozšleháme. Krok 5: Nalijeme ji do polévky a za stálého míchání polévku přivedeme opět k varu. Polévku pozvolna prováříme alespoň 15 minut. Krok 6: Nakonec přidáme nakrájené párky a ještě 5 minut povaříme. Hotovou polévku zjemníme smetanou a dle potřeby dochutíme. Krok 7: Polévku rozdělíme do talířů, posypeme nasekanou pažitkou, petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Časté chyby při vaření polévek

Zveřejněno 25. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRjO5

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRjO5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vývar hovězí, párky vídeňské, brambory, mrkev, cibule, mléko, smetana na vaření, mouka hladká, máslo, paprika sušená sladká, olej, sůl, pepř mletý, bylinky, pečivo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]