"Řapíkatá"přesnídávková polévka

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a vařením do 30 minut Polévky 13 názorů

Suroviny

1 lžíce oleje
1 větší cibule
1 větší pikantní klobása čabajského typu
1/2 z celého balení řapíkatého celeru (zhruba 8 řapíků)
800 ml vývaru (hovězí, drůbeží nebo uzený)
800 ml rajčatové šťávy
100 ml šálek uvařených krupek
2 konzervy scezených červených fazolí (1 ks = 420 g)
4 stroužky prolisovaného česneku
sůl
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na tenké půlměsíčky nakrájenou klobásu a restujeme cca 2minuty, až pustí šťávu.

  2. Přidáme na silnější půlměsíčky nakrájené řapíky a promícháme.

  3. Vše zalijeme vývarem, přidáme rajčatovou šťávu a vaříme 15minut.

  4. Poté přidáme uvařené kroupy, fazole, česnek a necháme projít varem. Dle potřeby dochutíme solí.

    Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

Poznámka

Pokud použijeme fazole chilli, nebo v nějaké jiné pikantní, či rajské omáčce, dáme i s nálevem.

Tuhle dobrotu jsem vařila včera a dnes po odležení byla krásně pikantní a moc dobrá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Řapíkatá"přesnídávková polévka

TIP dne na email

Tématické fráze: řapíkatá polévka rapikata polevka recept polévka z řapíku recept na řapíkatou polévku řapíkatá polévka s mrkví přesnídávková polévka přesnídávkové polévky rapikata pórková polévka řepíkatá polévka recept brokolicovo rapikata polévka recept repikata polévka polévka z řapíkatého celeru a fazolí polévky se řapíkem polévka brokolicová přesnídávková řapíkatá celer recepty