Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebová chuťovka aneb co se starším chlebem

Máte doma starší chléb a nechcete ho vyhodit? Připravte z něj jednoduchou a velmi chutnou zapečenou chuťovku. Chléb nařežeme, naplníme sýrem, šunkou a zeleninou, zalijeme česnekovým máslem a upečeme dozlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Chléb ostrým nožem nařežeme do mřížky (do kříže), ale nedořízneme až dospod – spodní část musí zůstat v celku. Krok 3: Česnek oloupeme a utřeme. Máslo rozpustíme. Krok 4: Do másla přidáme česnek, sůl a nasekané bylinky. Promícháme. Krok 5: Ochucené máslo pomocí lžičky vtlačíme do všech vzniklých mezer v chlebu. Krok 6: Šunku, slaninu, sýr i hermelín nakrájíme na menší kousky. Kapii omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Krok 7: Připravenou náplň postupně zasuneme do jednotlivých zářezů v chlebu. Krok 8: Zbytek másla rovnoměrně nalijeme na povrch chleba. Krok 9: Chléb pevně zabalíme do alobalu a vložíme do trouby. Pečeme 20 minut. Krok 10: Poté alobal rozbalíme, zvýšíme teplotu na 200 °C a pečeme dalších 10 minut dozlatova.

TIP: Domácí chléb bez hnětení

Zveřejněno 26. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBX72

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBX72

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Suroviny:
chléb, máslo, česnek, bylinky, sůl, šunka, slanina anglická, sýr plátkový, sýr hermelín, kapie

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]