Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí polévka s masovými taštičkami

Poctivý drůbeží vývar s orestovanou mrkví a hráškem vás nadchne čistou chutí. Hlavní hvězdou jsou domácí nudlové taštičky plněné jemným kuřecím masem a čerstvým špenátem. Polévka, která zahřeje i potěší svou nápaditostí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 75 min

120 min (45 min příprava + 75 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí díly opláchneme a vložíme do studené vody. Přidáme sůl, oloupanou celou cibuli, celý pepř, bobkový list a nové koření. Přivedeme k varu, sebereme pěnu a necháme pozvolna vařit asi 60 minut. Krok 2: Mezitím v míse smícháme hladkou mouku a asi 100 ml vlažné vody. Nejprve vařečkou a potom rukama na vále zpracujeme tuhé těsto, které necháme odpočinout pod mísou. Krok 3: Vývar přecedíme. Maso obereme z kostí a nadrobno nakrájíme. Listový špenát spaříme vroucí vodou, nasekáme a promícháme s kuřecím masem. Krok 4: Z těsta vyválíme placku asi 2 mm silnou a formičkou nebo sklenicí vykrájíme kolečka. Do středu kolečka vložíme lžíci masovo-špenátové náplně. Okraje přehneme, pevně stiskneme a vytvoříme taštičky. Krok 5: Ve velkém hrnci rozehřejeme lžíci oleje. Vložíme mraženou zeleninu a orestujeme ji. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a zmírníme teplotu. Krok 6: Do mírně vroucí polévky zavaříme připravené taštičky a 10 minut povaříme. Krok 7: Hotovou polévku dochutíme podle potřeby solí. Při podávání posypeme nasekanou pažitkou.

TIP: Vložky do polévek a jejich druhy

Zveřejněno 10. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6112

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6112

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, směs zeleninová mražená, špenát listový, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, pažitka, olej, sůl, mouka hladká, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]