Shushbarak - masove tasticky v jogurtu

Suroviny

Na těsto:
2,5 hrnku hladké mouky
téměř 1 hrnek studené vody
1/2 lžičky soli
Na náplň:
400 g mletého hovězího masa
1 větší cibule
1/2 hrnku piniových oříšků
2 lžičky mletého nového koření
1 lžička skořice mleté
sůl
pepř
olivový olej
Na omáčku:
1 l kvalitního bílého jogurtu (použila jsem 7%)
200 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
2 větší stroužky česneku
1 lžička soli
1 lžíce sušené máty

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovem oleji nechame zesklovatet nadrobno nakrajenou cibuli, pridame mlete nove koreni, lehce osmahneme (nechame provonet).

  2. Pridame mlete maso, sul, pepr a cca 10 minut restujeme.

  3. Nakonec vmichame skorici a oprazene piniove orisky. Smes nechame vychladnout.

  4. Z prosate mouky, soli a vody vypracujeme hladke testo. Nechame 15 minut odpocinout.

  5. Pote testo rozvalime na tenky plat (jemne podsypeme moukou) a vykrajime kolecka o prumeru 6 cm.

  6. Na kazde kolecko dame lzicku masove naplne, prehneme a kraje pritiskneme k sobe, cimz nam vznikne pulmesic. Ten omotame kolem prstu a kraje stiskneme k sobe.

  7. Hotove tasticky vyrovname na plech vylozeny pecicim papirem, potreme olivovym olejem a pri 180 stupnich 10 minut peceme (kraje lehce zezlatnou).

  8. Jogurt a smetanu za staleho michani privedeme k varu, zahustime moukou (pokud je to potreba) a kratce povarime (stale michame, aby se jogurt nesrazil).

  9. Pote pridame masove tasticky, plamen ztlumime na minimum a nechame 15 minut probublavat.

  10. Cesnek prolisujeme a spolu se lzickou soli na trosce oleje osmahneme.

  11. Pridame susenou matu, promichame a nechame provonet.

  12. Zamichame do jogurtu. Dle potreby dochutime soli a peprem.
    Podavame bud teple nebo studene. Jako priloha se hodi ryze nebo pecivo.

Poznámka od kuchařky

1 hrnek = 200 ml

Komentáře k receptu Shushbarak - masove tasticky v jogurtu

Předchozí 1 2