Jak si poradit, aby byl vývar čirý? Upečte kosti, sbírejte pěnu a ve vývaru rozšlehejte bílek
Vývar z masa a kostí se používá nejen na polévku, ale všude tam, kam potřebujeme silnou a chutnou masovou šťávu - do omáček, k podlití dušeného nebo pečeného masa, do gulášů nebo pod zeleninu.
Vývar z masa a kostí obsahuje přebytečné bílkoviny, které dokáží polévku pořádně zakalit, což není pro hospodyňku dobrá známka. Pokud nevíte, jak připravit silný čirý vývar, poradíme vám. Ale rozhodně nenahrazujte vývar masoxem.
Mohlo by vás zajímat
Co dělat, aby byl vývar čirý
- Z kostí okrájíme maso a kosti umyjeme a usušíme, potřeme olejem a vložíme do trouby na suchý plech upéct dočervena.
- Opečené kosti a okrájené maso přendáme do hrnce a zalijeme studenou vodou - pokud použijeme vodu horkou, maso se zatáhne a šťáva zůstane v mase.
- Když se polévka začne vařit, sebereme z hladiny pěnu. Vývar je potřeba "táhnout" i několik hodin, prudký var se nedoporučuje.
- Pokud se stane, že je vývar zakalený, vyčistíme ho pomocí rozšlehaných bílků a následným přecezením vývaru.
Mohlo by vás zajímat
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 10 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 23 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Královna Marie Antoinetta milovala croissanty, vodu si nechávala dovážet a pila ji s květy pomerančovníku
Hitem v hubnutí je vývarová dieta: Za 21 dnů slibuje úbytek až 15 kg a žádné vrásky. Princip vychází z paleo stravy a půstu
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin
Komentáře