Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 525 kJ / 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,99 g |
Tuky | 10,54 g |
Vláknina | 1,48 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 595 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrajime na vetsi kostky, dame je do predem hotove smesi z koreni. Je trochu ridka, ale jenom tak, aby se to hezky vsaklo do masicka, napichujem na spejle a dame do trouby upect. Ja jsem jako prilohu zvolila bramborovou kasi.
Zveřejněno 24. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kureci kebab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VNG
Moje poznámka
Kureci kebab
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1VNG
Nejnovější recepty
Hranolky z košťálu brokolice
Přidáno před 6 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý jahodovo-reveňový koláč
Přidáno před 21 hodinami
Tvarohové knedlíky s jahodovým pyré a praženou strouhankou
Přidáno 11. 6. 2025 10:27
Domácí meduňkový sirup
Přidáno 11. 6. 2025 07:02
Jahodová palačinková roláda
Přidáno 11. 6. 2025 07:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbenátky
KrisZaezemi před 15 minutami
Masové hašé
HankaKyri před 18 minutami
Tvarohový koláč s ovocem (třešněmi)
Amera před 1 hodinou
Smoothie s jablkem a nektarinkou
Valis před 2 hodinami
Královské žampiony
Valis před 3 hodinami
Zelnačka podle mojí maminky
limosek před 3 hodinami
Bezlepková bublanina s jahodami
KamBri před 12 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Nata83 před 15 hodinami
Rebarbora v karamelu na cokoliv
Hella před 18 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
OhHelloThere před 20 hodinami
Tématické fráze:
recept na kebab z kuřecího masa,
kuřecí kebab recept,
kuřecí kebab,
kebab doma,
kebab recept,
purpurová barva jak vypadá,
jak udelat kebab,
jak vyrobit kebab,
kebab v troubě,
kebab z kuřecího masa,
jak udelat doma kebab,
koření na kebab,
domaci kureci kebab,
jak si doma udelat kebab,
jak vypadá kebab,
jak si udělat kebab,
kebab z trouby,
kureci kebab do trouby,
jak udelat kebab doma,
jak.udelat kebab
Suroviny:
prsa kuřecí,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř,
bazalka čerstvá,
bujon kuřecí,
olej,
omáčka sojová
Komentáře (12)
Bazalka a její odrůdy
BLUE SPICE
Dekorativní a výrazně aromatická odrůda, sladce kořeněná vůně, připomínající perníkové koření. Rostlina má drobnější zelený list , purpurové lodyhy a růžové květy. Vhodná k okořenění ovocných salátů.
PURPLE RUFFLES
Listy jsou tmavě purpurové, silně lesklé, zkadeřené se zubatým okrajem. Kvete růžovými květy.Netradiční aromatická a dekorativní odrůda. Kromě obvyklého použití jsou čerstvé listy výborné ke zdobení pokrmů.
SIAM QUEEN
Rostlina má tmavě zelené listy, výrazná nahloučená květenství s tmavě purpurovými listeny, růžové květy. Aromatická, kompaktní, velmi atraktivní bazalka, vhodná do truhlíků. Udržuje si tvar i bez zaštipování.
CINAMONETTE
Rostlina s olivově zelenými listy, purpurovými lodyhami a růžovými květy. Bazalková vůně se zde mísí s tóny skořice a anýzu. Vhodné k jídlům, kde je žádána nasládlá vůně.
COMPAKT
Drobnolistá bazalka vhodná i jako okrasná hrnková rostlina, kompaktní keříčkovitý vzrůst se zachovává i bez zaštipování. Aroma výrazně kořeněné.
DARK GREEN
Má velké tmavozelené listy, silně aromatické. Vhodná do omáček a rajčatových salátů nebo k těstovinám. Velmi dobře vyzní jejich chuť v kombinaci s česnekem.
PURPLE OPAAL
Růžově kvetoucí bazalka, list má tmavě purpurovou barvu, jemně bublinatý povrch, výrazné aroma. Používá se k ochucení rýžových pokrmů, pro svoji barvu je oblíbenou součástí bylinkových octů.
LETTUCE LEAF
Bujně rostoucí odrůda vysoká 40 – 50 cm, listy jsou světlezelené barvy, velké, široce oválné, s bublinatým povrchem. Charakteristické aroma, podobné jako u DARK GREEN, avšak jemnější. Bazalka vhodná k těstovinovým pokrmům.
LIME
Má menší, hladké, světle zelené listy, bílé květy. Přichází zde výrazná citrónová vůně, tato odrůda je ideální ke kořenění rybích pokrmů a do bylinkových octů.
Kdo nemá mnoho místa, může vyset do jedné nádoby také směs různých bazalek. Semenáři na tyto pěstitele již pamatovali při sestavování sortimentu.
Nechceme–li o naše krásně narostlé bazalky přijít hned po prvním mrazíku, včas je v září při očekávaném ochlazení přeneseme do interiéru. Samozřejmě ji můžeme také pěstovat ve skleníku. Buď po celou vegetaci, nebo ji sem v září přestěhujeme. Když chceme jen krátce prodloužit jejich pobyt na záhoně, přikryjeme je na noc netkanou bílou nebo béžovou agrotextilií.
Běžně se bazalky vysévají na sklonku zimy. V nejtemnějším zimním období doporučujeme pěstovat mladou rostlinku raději se sazeničky.
chocolate: Já bych to taky udělala tak baj očko, co já vím..ze 3 kusů prsíček?