Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pochoutka, která se na ulicích Blízkého Východu prodává již staletí, okouzlila i české strávníky. Stala se součástí letního grilování a její snadná příprava nahrává oblíbenosti. Vyzkoušíte také přípravu kebabu doma?

Kebab je název pro smažené nebo grilované maso, které pochází z Blízkého východu nebo Asie. Jedná se o mleté maso smíchané s kořením, které dále tepelně upravujeme. I u nás se kebab stal oblíbenou volbou pro milovníky rychlého, chutného a sytého jídla. Poradíme vám, jak snadno dostat maso na špejli.

  1. Plastovou lahev rozřízneme na poloviny a ponecháme si část se závitem.
  2. Lahev položíme závitem dolů a naplníme směsí masa na kebab.
  3. Připravíme si sklenici lehce menšího průměru než je průměr lahve a nasadíme na její dno lahev s masem.
  4. Do prostoru pro závit vložíme špejli, tlačíme lahev po sklenici dolů a vytlačujeme maso na špejli.

Jak dobře znáte kebab?

Kebab je obecné označení pro maso připravované grilováním, smažením, pečením aj. Proto se před něj přidávají další pojmy, které uvádějí doplňující informace. Např. döner kebab je maso ze známého grilu ve vertikální poloze a podle našeho video-návodu si připravíte šiš kebab. Maso na kebab bývá jehněčí, ale i kuřecí nebo hovězí, a v českých zemích nechybí ani vepřové. Vyzkoušíte šiš nebo si zajdete na döner kebab?

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více