Krůtí kebaby

Merylas Kuchařka: Merylas

3 porce Drůbeží maso 43 názorů

Suroviny

300 g mletého krůtího masa
1 menší drobně nakrájená cibule
2 menší drcené stroužky česneku
1 lžíce čerstvé nasekaného oregana
1 lžíce čerstvé nasekané máty
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje
malá špetička mleté skořice
1 vejce
sůl
zhruba 2 až 3 lžíce strouhanky -dle potřeby
6 špejlí
trošku oleje (asi lžičku na plech nebo pánvičku)
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience smícháme dohromady a necháme zhruba hodinku v chladu odležet.

  2. Pak si vytvoříme 9 placiček, které napíchneme na špejle. Kebaby buď grilujeme nebo je můžeme opéct na pánvičce nebo v troubě. Já použila grilovací pánvičku, slabě potřenou olejem. Dobře se používá olej ve spreji.

  3. K tomu jsem měla zeleninový salát a předvařené brambory dodělané taky na grilovací pánvičce, posypané hrubozrnou solí.

  4. Jelikož jsem dělala jen 3 porce, tak jsem maso připravila v sekáčku a ne v mlýnku.

Poznámka

Recept mám vystřižený z nějakého časopisu, už nevím z jakého, je mírně poupravený. A doporučuje se podávat s rýží a pečeným česnekem.

Někomu třeba může vadit v tomto jídle chuť máty, tak si z ní udělá Mochito a do kebabů přidá jiné bylinky. Já chtěla vyzkoušet podle předpisu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 262 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí kebaby

  • Katastrophe Katastrophe

    Jen jsem vynechala skořici (nemám ji ráda) a udělala jsem to jako normální karbanátky :-8 Ale chutnalo nám velmi, konečně dobré uplatnění na krůtí mleté, které jeho chuť jen doplní ale nepřerazí :-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: moc pěkné:-K

    Odpovědět

  • Sylva01 Sylva01

    Recept je výbornej:yes::yes::yes:
    (A ke zbytkovejm receptům - jak někdo napíše v Poznámce, že našel v lednici zbytek ---- a potřebuje ho spotřebovat, proto "vymyslel" tento recept, zdrhám pryč.:-D Todleto recept totiž není. - Můj názor;-) )

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Recept si ukladam, vypada skvele :-K, urcite vyzkousim. Ostatne jako vsechny recepty od Merylas :-). Zbytkove recepty take nemam rada, kdyz chci uvarit kvalitni jidlo, nestaci zbytky z lednice, potrebuji cerstve suroviny a nakupuji tak, aby zbytky nebyly ;-). Mam proste rada cerstve a ke komentari " no coment": Neni pravda, ze se novacci neprosadi. Sama jsem novacek a recepty jsem mela hodnoceny kladne, jsou tu prima lidi. Pouze se snazim pridavat neco noveho, co tu jeste neni . Nedivim se, ze nikdo neboduje recept, co je tu uz 10krat........;-):-K.

    Odpovědět

  • martina 72 martina 72

    Jana Remkova: Já jsem si přečetla pečlivě komentáře, ale nikde jsem nenarazila na "zbytky z ledničky nebrat". Pouze holky reagovaly na "zbytkové recepty":-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Jana Remkova: :-O Evidentně jsi to nepochopila, jak to bylo myšleno, ale už se mi to nechce znovu rozebírat. Já jsem jen reagovala na příspěvek No coment (neregistrovaný/á), když už je u mého receptu.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Proboha Jani, vždyť tu nikdo neříká, že zbytky vůbec nemá a nebo je vyhazuje...:-O Jen jídla, která ze zbytků třeba vzniknou, nepředkládá jako nový recept (pokud se nemýlím, tak ani ty to neděláš).
    Osobně se snažím hospodařit tak, abych zbytky neměla, ale to ať dělá každý, jak chce a jak si může dovolit. Co z potravin nepotřebujeme, to zkrátka nekupuju a jídelníček plánuju dopředu. Naučila jsem se to od mámy, protože nazbyt nebylo.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Zajímavé postřehy..;-) zbytky z ledničky nebrat..taky názor. Určitě máme všichni lednice plné pouze čerstvých surovin, upečené maso, které jsme nedojedli vyhodíme, nakrojenou papriku vyhodíme, pomazánkové máslo vyhodíme, protože jsme ho hned nesnědli. Co naplat, ještě je nám všem třeba ubrat peněz.
    Merylas, omlouvám se, tvůj recept je perfektní a plus jsem ti dala mezi prvníma.;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Merylas:Patricie aj Eliza to povedali pekne.
    No a k tým zbytkovým receptom - ani ja nemávam zbytky v chladničke. Ani ja nebudem variť jedlo z jednej reďkovky, kúska papriky, lyžice včerajšej ryže, 2 cm lovečáku a 3 deka Nivy. Napriek tomu, že to môže byť chutné, pochybujem, že by som tým niekoho inšpirovala. Niektorí užívatelia recepty tohto typu pridávajú - jednoducho sa chcú s nimi podeliť.
    A recepty od Merylas sú ďaleko vyšší level. Aspoň podľa mňa.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    magdalenka: Máš pravdu, že se vždy nejvíce dávají body ihned po vložení receptu. Kdysi tady nebylo tolik uživatelů, tak recepty přidané v začátcích Topek tolik kladných hodnocení nemají a jsou přitom super. Nyní se třeba objeví v náhodných receptech, nebo v podobných, nebo na ně někdo upozorní komentářem nebo přidanou fotkou.
    A recepty nováčků jsou opravdu většinou takové, které už tady jsou a proto nezaujmou. Neříkám ale, že vždy;-)

    Eliza: Všimla jsem si, že patříš mezi Ty, kteří vaří podle receptů bez fotek a tyto pak přidají. Je to :yes: a recept je pak kompletní a zajímavý;-)
    Co se týká těch "zbytkových" receptů, tak pro mě osobně moc velkým přínosem nejsou, protože kdybych je chtěla vyzkoušet, tak prostě nemám v lednici stejné "zbytky". A nakoupit všechny ingredience a použít z nich jen třeba nepatrnou část se mi zdá nehospodárné a zase mi vzniknou další "zbytky". A jinak se :-8, vařím ráda, snažím se ať jídlo chutná a na talíři nějak vypadá, ale pořád tvrdím, že vařím tak nějak obyčejně a lidově. Nevím, jak to jinak napsat:-8

    Patricie: :-8:-8:-8 Pokud se některé mé recepty líbí a najdou využití, tak mě to opravdu těší:-K

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Merylas:Milá Maruško. Nejsi vyvolená, ale jsi oblíbená:-D.Oblíbené jsou i tvoje recepty a povedené fotky.:-D
    Tvoje recepty nezklamou:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Maruško, konečně někdo veřejně řekl, že nepokládá za nový recept něco, co vzniklo "když třeba potřebuju zpracovat různé zbytky uzenin, sýrů atd z lednice". Takové recepty-nerecepty mě osobně vytáčejí, protože využívají zbytky, které se v jiné domácnosti pochopitelně nevyskytují a "koupit" je nelze. Bylo mi tu za můj názor - co recept je a co není, dost nadáno, takže jsem v podstatě odvážná, že se na toto téma opět vyjadřuju... Zkrátka recept není spotřeba zbytků, považuji to za neúctu ke čtenářům...
    Za sebe musím říct, že je tu řada receptů, které jsou velice dobré a průběžně je realizuji a fotím, pokud nemají obrazovou dokumentaci. Ale většinou se nejedná o nějaké novinky a nápady, takže se nikdo nemůže divit, že nemají komentáře...

    No a zcela na závěr - NO COMENT - zrovna v případě této autorky jde o natolik ověřené a kvalitní recepty, že bych si je sama nedovolila srovnávat...;-)

    No a Maruško, pro krásný recept bod i ode mě.:-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Merylas:Maruška a ešte k hodnoteniu by som dodala, že sa akosi viac hodnotia nové recepty - čerstvo pridané, pretože sú "na očiach". Je to asi normálne, že staršie zapadajú prachom, aj keď sú skvelé, kým sa znovu nevytiahnu na svetlo, alebo nevyskočia v náhodných.
    Novopríchodzí neviem, či majú smolu - často nabiehajú s "opakovačkami", chronicky známymi receptmi, ktoré tu sú x-krát. (buchty orgazmus, so zakysanou smetanou, bublaniny, prešívaná deka, hrnkové buchty a perníky, hrk-hrk buchty, mäso zapekané so šľahačkou, mäso naložené v jogurte a potom vysmažené, tzv. čínske mäso - placičky - solamyl, vajce a pod.) Asi sú potom sklamaní, že ich recepty, pridané v dobrej viere, že zaujmú, neočarili...

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    no coment : Jasně, každý má právo napsat svůj názor, s tím souhlasím;-) Teď budu mluvit za sebe - nevím podle čeho a jak hodnotí ostatní uživatelé. Já hodnotím hned, když recept znám nebo mám představu o výsledné chuti a souhlasím s postupem přípravy, nebo pak hodnotím až po vyzkoušení a v obou případech je mi celkem jedno, od koho recept je. Jestli od dlouhodobých uživatelů nebo nováčků. Včera jsem třeba dala bodík ihned k svatebnímu pečení, protože se mi cukroví líbilo a je to v kategorii Zdobení bez receptu jen pro inspiraci.
    Nevím, kdo je tady vyvolený a kdo není, já se považuji za běžnou uživatelku, vaření mě baví a snažím se tady přidávat to, co tady třeba ještě není. Snažím se důkladně vyhledávat. Nevkládám tady své výtvory, když třeba potřebuju zpracovat různé zbytky uzenin, sýrů atd z lednice. Máš pravdu, že je tady spousta receptů, nevím, proč zrovna tento tak zaujal. Mně se líbil, taky se mi líbí ty placičky na 2 špejlích a vím, že tady to ještě není. Dobře se to griluje nebo opéká a je to takové jídlo na léto. Je těžké říct a zhodnotit, který recept je lepší. Myslím, že pro každého je "lepší" něco jiného. Někdo má rád ryby, někdo zeleninu, někdo minutkovou přípravu . Každý si tady má možnost vybrat a najít to správné jídlo pro sebe a svou rodinu. Někdy se potřebuje nějaká rychlovka, někdy něco svátečního. Neřekla bych, že nově příchozí mají smůlu. Většinou ale vkládají recepty, které tady už jsou vícekrát, nebo tady taky dávají recepty děti a podle toho taky vypadají. Ale přijdou tady i takoví, kteří ihned od začátku zaujmou tím, co vykouzlí na talíři. Každý se může zaregistrovat a nabídnout své recepty ostatním a zase pro svou potřebu využívat recepty druhých uživatelů. Já to tak beru;-):-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    no coment : veškeré hodnocení je ryze subjektivní, každý má jiné kritérium;-) Všichni nově příchozí mají stejnou šanci, zvláště, pokud přijdou s něčím zajímavým, neotřelým, ale hlavně chutným. Je jasné, že recept, který už tu je víckrát, pochválí jen málo lidí. Je přece ta demokracie, ne? Prosadí se ti dobří :-)):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: kebab jak se dělá kebab z čeho je kebab jak připravit kebab z čeho se dělá kebab jak naložit maso na kebab kebab z krůtího masa kebab recept kebaby jak zpracovat krůtí mleté maso jak naložit kebab recept na kebab krůtí maso recept dietní kebab krůtí recepty z jakeho masa se dela kebab recepty na kebab recept kebab jídlo kebab z jakeho masa se dela kebab