Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 067 kJ / 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,35 g |
Tuky | 18,43 g |
Vláknina | 12,41 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 495 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 90,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zemiaky oskrabene a nakrajame na cca 1 cm kolecka.
Krok 2: Osusime papierovou utierkou a obalime v trojobale.Ja som ochutil muku ale kazdy podla svojho.
Krok 3: Dame rozohriat olej a vyprazame do zlatista cca 5 minut - nie do makka!
Krok 4: Vyprazene zemiaky odlozime na stranu na papierovu utierku.
Krok 5: Medzi tym na vacsom pekaci rozpalime olivovy olej a dame oprazit do sklovita cibulu a cesnak. Podlejeme vinom, nechame alkohol vyvarit, pridame oprazene zemiaky, petrzlenovu vnat, bobkovy list a zalijeme vyvarom, v ktorom sme rozmiesali trosku safranu. Ochutime podla potreby. Dostaneme do varu, znizime teplotu a dusime cca 20 minut do makka, az sa nam stava zahusti zredukuje. Servirujeme same alebo ako prilohu k masu ci rybam. V nasom pripade to bola svieckova s omackou Mojo.
Zveřejněno 29. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patatas à la Importancia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJpE
Moje poznámka
Patatas à la Importancia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OJpE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Polévka s ratatouille
Přidáno před 11 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 11 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 11 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 11 hodinami
Fenykl restovaný s cuketou a rajčátky
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z červených paprik
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 22 minutami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 11 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 11 hodinami
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 13 hodinami
Domácí kečup
zuzik8 před 13 hodinami
Plněné papriky
Cernousek před 13 hodinami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 14 hodinami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 14 hodinami
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 14 hodinami
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 15 hodinami
Tématické fráze:
patatas a la importancia,
la-patatas,
česnek javan,
patatas mojo,
domaci patatas recept,
příprava patatas
Suroviny:
brambory,
mouka,
vejce,
strouhanka,
víno,
vývar,
olej,
cibule,
česnek,
bobkový list,
sůl,
šafrán,
olej olivový,
pepř mletý
Komentáře (19)
Kedze tato uzivatelka, bola z toprecepty.cz a toprecepty.sk vylucena, jej prispevky su automaticky vymazuvane.
Hmm:
Ale vazne , ked je dlho clovek vonku tak sposob jeho vyjadrovania je nechtiac neprijemny, kombinacia bol som videl som a ovela horsia slovencina.Dik za upozornenie dam si viac pozor.
Preco viac nickov , neviem na ktorej stranke sa udomacnim.
Ked si si vsimol ja som nikdy nenapadol dakoho za Cesku alebo Slovensku kuchynu... lebo ju neviem.Ale tak ako si stojim za svojim na anglickych strankach ked dakdo vari totalny blivajz a vola to Cina so specifickym menom tak si poviem svoje aj na Ceskych alebo Slovenskych aj ked sa to vela ludom nepaci.
Cheers
Tvoj recept je úžasný, ako aj všetky ostatné.