Zapečené brambory s brynzou a smetanou

Bramborová jídla Doba přípravy: 40 9 názorů

Bramborová jídla Doba přípravy: 40 9 názorů

Suroviny 4 porce

brambory
brynza
kysaná smetana
uzená slanina
olej
sůl
grilovací koření
pazitka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Mensie zemiaky v supke poriadne ocistime a nakrajame na vejar, posolime, pokorenime a poolejujeme a dame na plech piect.

  2. Bryndzu zmiesame s kyslou smotanou podla chute, slaninu nakrajame na kocky a oprazime.

  3. Ked su zemiaky upecene, polejeme rozriedenou bryndzou a mastou zo slaniny a jasne ze oprazenou slaninkou, prizdobime pazitkou.

Poznámka od kuchařky

Zemiaky na vejar sa daju lahko nakrajat, ked pouzijeme "voditko" mozeto to byt tenka vareska, ktoru prilozime k zemiaku, aby sme krajali do 2/3, aby sme zemiak uplne neprekrojili plus aby to islo rychlo.

Este taka vychytavka, tak po 15 minutach vyberte von a nozikom pootvarajte "zlepene" zemiaky, aby sa pekne otvorili a zapiekli.

Komentáře k receptu Zapečené brambory s brynzou a smetanou

Tématické fráze: levná večeře brambory s brynzou zapecene brambory s bryndzou zapékané brambory s brynzou brambory s bryndzou brambory zapečené s bryndzou večeře recepty recepty levné levné večeře zemiaky so nivou a smotanou zapékané brambory s bryndzou cim nahradit brynzu levné večeře do 50 kč zapecene brynza zapékané brambory s fetou top brynza k večeři zapečená brynza zapečené zemiaky brambory zapecene s brynzou a se slaninou brambory se smetanou a bryndza