

Zapečené brambory s brynzou a smetanou
Suroviny 4 porce
- brambory
- brynza
- kysaná smetana
- uzená slanina
- olej
- sůl
- grilovací koření
- pazitka na ozdobu
Postup přípravy receptu
Mensie zemiaky v supke poriadne ocistime a nakrajame na vejar, posolime, pokorenime a poolejujeme a dame na plech piect.
Bryndzu zmiesame s kyslou smotanou podla chute, slaninu nakrajame na kocky a oprazime.
Ked su zemiaky upecene, polejeme rozriedenou bryndzou a mastou zo slaniny a jasne ze oprazenou slaninkou, prizdobime pazitkou.
Poznámka od kuchařky
Zemiaky na vejar sa daju lahko nakrajat, ked pouzijeme "voditko" mozeto to byt tenka vareska, ktoru prilozime k zemiaku, aby sme krajali do 2/3, aby sme zemiak uplne neprekrojili plus aby to islo rychlo.
Este taka vychytavka, tak po 15 minutach vyberte von a nozikom pootvarajte "zlepene" zemiaky, aby sa pekne otvorili a zapiekli.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené brambory s brynzou a smetanou
-
skvělé papáníčko
dělám také s různými dresingy a vždy si pochutnáme
-
Jídlo vypadá moc dobře
mě by rozhodně chutnalo
-
určitě moc chutné
-
Marsela, nahrad to fetou syrom ale nie danskou fetou co je z kravskeho mlieka, bulharska aj grecka su z ovcieho mlieka alebo kozieho, na 90% mas tu istu chut ako bryndza
-
Velká dobrota
-
vypada to velice dobre, kdyz nemam moznost koupit brynzu, cim to mohu nahradit? ziji v zahranici...
http://www.toprecepty.cz/recept/39964-levna-vecere...
-
Supér
+
-
Ode mě bod
-
Dělám podobně, dávám hermelín . Vyzkouším i s bryndzou Výborná večere