Zapečené brambory s brynzou a smetanou

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 40 4 porce Bramborová jídla 9 názorů

Suroviny

brambory
brynza
kysaná smetana
uzená slanina
olej
sůl
grilovací koření
pazitka na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mensie zemiaky v supke poriadne ocistime a nakrajame na vejar, posolime, pokorenime a poolejujeme a dame na plech piect.

  2. Bryndzu zmiesame s kyslou smotanou podla chute, slaninu nakrajame na kocky a oprazime.

  3. Ked su zemiaky upecene, polejeme rozriedenou bryndzou a mastou zo slaniny a jasne ze oprazenou slaninkou, prizdobime pazitkou.

Poznámka

Zemiaky na vejar sa daju lahko nakrajat, ked pouzijeme "voditko" mozeto to byt tenka vareska, ktoru prilozime k zemiaku, aby sme krajali do 2/3, aby sme zemiak uplne neprekrojili plus aby to islo rychlo.

Este taka vychytavka, tak po 15 minutach vyberte von a nozikom pootvarajte "zlepene" zemiaky, aby sa pekne otvorili a zapiekli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 566 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečené brambory s brynzou a smetanou

Tématické fráze: levná večeře brambory s brynzou zapékané brambory s brynzou zapecene brambory s bryndzou brambory zapečené s bryndzou večeře recepty brambory s bryndzou recepty levné levné večeře zemiaky so nivou a smotanou zapékané brambory s bryndzou cim nahradit brynzu levné večeře do 50 kč levná večeře, pecene brambory se slaninou a brindzou zapečené zemiaky s bryndzou brambory se slaninou a bryndzou zapečené brambory se slaninou a brynzou zapecene bramboty se sme brambory s brynzou v alobalu

Zapomněl/a jsem heslo