2X pečené brambory

Nonya Kuchař:

Doba přípravy: 70 minut 4 porce Bramborová jídla 15 názorů

527
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Suroviny

4 ks brambory velké
Nyní v akci
1 ks brokolice mala
1 ks jarná cibulka
1 strouzek cesnek
Nyní v akci
1/2 hrnecku kysane smetany
mleko dle potreby
1 lzice maslo
4 lzice čedar nebo jiny dobre rozpustný tvrdý syr
sul
mletý pepř
muškátový orech
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 4 velke zemiaky vhodne na pecenie poprepichujeme vidlickou dookola (aby nam nevybuchli).

  2. Ponatierame olejom a cele posolime (tym dosiahneme chrumkavu kozku). My sme tento recept robili tradicne v trube pecene na strednej mriezke bez vsetkeho - na sucho este aj vrtula bola vypata. Trva to cca 1 hodinu - strcili sme spajglu dnu ci su makke. Inac da sa proces pecenia skratit alobalom alebo do mikrovlnky ale tradicne su suverene najlepsie.

  3. Malu brokolicu sme dali rychlo povarit do osolenej vody a rozobrali sme ju na male kusky.

  4. Zemiaky sme opatrne vybrali, nechali trochu vychladnut a odkrojili sme vrchnu 1/3.

  5. Vnutro sme opatrne vydlabali lyzicou tak ze sme cca. 0.5 - 1 cm nechali po obvode.

  6. Do misky sme dali vyskrabane zemiaky, pridali mlieko, maslo, kyslu smotanu a pridavali mlieko podla potreby, na koniec sme vmiesali drobne kusky brokolice, struhany tvrdy syr a jarnu cibulku a cesnak (vyrobili take dobre pyre).

  7. Okorenili, osolili a postruhali trochu muskatoveho oriesku.

  8. Ochutenym zeleninovym pyre sme znova naplnili vyskrabane zemiaky.

  9. Posypali nastruhanym syrom, ozdobili sladkou paprikou a dali naspat do truby - kdo ma, tak prepnut pecenie na gril cca 5 minut, dokial sa syr neroztopi.

  10. PS: toto je vegetarianska varianta a pre mesozravcov jasne ze nemoze chybat opecena slaninka.

Poznámka

Aj ked kuchyna z anglicky hovoriacich krajin nie je taka znama, ma daktore stare tradicne recepty, ktore stoja za ochutnanie. Toto je jeden z nich, neviem ci tu uz bol pridany, aj tato vegetarianska verzia je naozaj vyborna.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 405 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: 2X pečené brambory

  • Susenka Susenka

    Pečené brambory v kombinaci s brokolicí,zakysankou a tvrdým sýrem-už se těším až to upeču a sním:-p:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Nonya, je to skutečná lahůdečka, moc děkuji za recept. Poslala jsem foto z realizace.:yes::yes: Bod už dříve.:-K

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    také mně uteklo, ale už ho "mám":-D:yes::-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tenhle skvělý recept jsem nějak přehlédla - napravuji, zaokrouhluji na 20 bodů a tisknu...:-p:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Nádhera,pečené brambory jsou senzační a tyhle jsou dvakrát.:-):-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veĺmi pekné...:yes:

    Odpovědět

  • --ReNi-- --ReNi--

  • Betyna Betyna

    :yes: úplně parádní

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+11:yes:s tou brokolicí vypadají moc hezky:-*

    Odpovědět

  • zizala zizala

    S brokolicí jsem brambory ještě nezapékala :-p:yes:

    Odpovědět

  • popletko popletko

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Krásně opečené, vypadají nádherně.:yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

    moc pěkné a hlavně jedlé:yes:

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Pecene brambory miluji, jenom tu zakysanou smetanu davam az nahoru na hotove bramburky. Vyborna priloha ke grilovanym masum :yes::yes::-p. Hodne lidi si mysli, ze je to pouze zalezitost rychleho obcerstveni, ale podavaji se i ve velmi dobrych restauracich.

    Odpovědět

  • majda 2 majda 2

    Vypadá to krásně,ten vydlabaný mi připomíná kokosový ořech:yes::-O:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo