Domácí chlebík
Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18 hodin, ale rozhodně stojí za to čekání.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 748 kJ / 3 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,25 g |
Tuky | 14,13 g |
Vláknina | 44,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 724,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chlebík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmYo
Moje poznámka
Domácí chlebík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmYo
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 9 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 56 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Tématické fráze:
domácí chlebík,
vecerni chlebik recept,
večerní chlebík,
domácí večerní chlebík,
chlebík,
večerní chleba recept,
recept na večerní chlebík,
domaci chle,
večerní chlebík recepty,
večerní chléb recept,
recept na vecerni chleba,
recept na domácí večerní chlebík,
domácí večerní chléb,
hruška katalog od 22. 9.,
večerní chléb,
domaci chlebik bez kynuti,
domácí chlebík bez hnětení,
domácí večerní chleba,
hnětač těsta pro domácnost,
prima rano hruska
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
ocet,
voda,
droždí sušené
Komentáře (47)
Upeceno z dvojite davky, je moc chutny. Dala jsem cely sacek kvasnic- protoze byly uz rok prosle 😂, navic 1 lzicku chleboveho koreni a 3 lzice oleje. Po osmi hodinach krasne nakynute testo. Pekla jsem 40 minut pod poklickou a 45 minut / 200°C bez poklicky. Vzhled a chut je lepsi, nez z pekarny, ta takovou kurku nezvladne. Dalsi chlebik vyzkousim v jinem pomeru mouky - 2x zitna, 1x spaldova, 1x polohruba... Diky za recept!
spagetka:
Pajaja:
Čím více receptů, tím větší chaos ve vyhledávání
Máš ho pěkný, do toho se mi pořád nechce, protože jednak nějak nemám potřebu si pořizovat pekárnu a jednak kupuji každý den 1/2 čerstvého chleba a bez práce
Jsem asi lenoch, ale jsou jiné práce okolo domku+zahrady + zaměstnání a mám pocit, že, pokud bych chtěla mít vše domácí, tak bude ze mne otrok
Moc se Ti povedl