Vaječný řízek
Jednoduchý a rychlý smažený vaječný řízek z vajíček, mléka a vegety, osmažený dozlatova, podávaný na chlebu s hořčicí, je skvělé a levné jídlo hotové během pár minut. Ozdobíme cibulí a kyselou okurkou.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 589 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,92 g |
Tuky | 16,25 g |
Vláknina | 1,85 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 1,59 g |
Sacharidy | 34,56 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9KW
Moje poznámka
Vaječný řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E9KW
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 6 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 6 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 7 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 7 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 8 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 48 minutami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 1 hodinou
Vepřové na houbách
Radka61 před 1 hodinou
Dýňové muffiny
Slivci před 2 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 4 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 4 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 5 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 5 hodinami
Tématické fráze:
vaječný řízek na chleba,
vaječný řízek na chléb,
vaječné řízky,
vaječnice recept,
vaječne recepty,
vaječné řizky na chleba,
vaječný řízek na chlebu,
recept na vaječné řízky,
vaječný chleba,
řizek,
recept vajecne rizky,
vaječnýřízek,
chleba s vaječným řízkem,
vajecnice,
vajecny rizky,
vaječný chléb recept,
vaječný říyek,
vajecne rizky recept,
smažený vaječný řízek,
vaječnice na chlebu
Suroviny:
vejce,
vegeta,
mléko,
strouhanka,
olej
Komentáře (17)
Já tam přidávám ještě špetku jedlé sody, ale jen špetku. Pak to krásně nabobtná a není to jen placka. Tohleto sladké tajemství mi kdysi prozradili ve výrobně lahůdek a funguje.
Taky mám tajemství: vajíčko, sůl a maximálně 1 lžička strouhanky, ale nemusí být. Žádná tekutina. Smažit ve vyšší vrstvě tuku, aby se v něm vaječný řízek vznášel, pak bude hezky nadýchaný.
K receptu nejsou žádné komentáře.