Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smaženky jako za mého mládí

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

19. 2. 2022 20:33

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 767 kJ / 422 kcal
Bílkoviny34,72 g
Tuky30,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 398 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy2,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 2. 2022 22:59

Jenom si kousnout:-KRomuš,úplně cítím tu vůni,mňam:-QTaké je občas udělám a oblohu dávám stejně jako Yanull.Nemám ráda,když mi to padá:-D

Ivana64

20. 2. 2022 11:14

chiara: V době, kdy jsem v Budějcích bydlela, mi je maminka nekupovala. :-D Ale později v Praze jsem je také znala jen pod tímto názvem.

chiara

20. 2. 2022 10:56

Dajda: ono je to sporné, u nás (Č.Budějovice) se v mlíčňáku a lahůdkách takto prodávaly a stále prodávají pod názvem smaženky

Dajda Dajda

20. 2. 2022 10:02

casino: To máte pravdu. My jim taky doma říkali smaženky, ale skutečné smaženky z mléčného baru (to je ale název :-O) byly tyhle:

Marie Svarcova Marie Svarcova

20. 2. 2022 09:23

:-)<3<3<3 to jsi se opravdu trefila - je to i mé mládí a také i mých dětí nejen v "Koruně" ale i doma byly oblíbené a děláme občas i v dnešní době. :-K Máš je krásné :yes: :yes:

Dajda Dajda

20. 2. 2022 07:57

Dělávám je občas dodnes. Kdysi mi poradila kuchařka, ža by se měly smažit v malé nádobě, ale na vyšší vrstvě oleje. Pak se totiž krásně se Vám nafouknou. Vyzkoušejte. ;-)

casino casino

19. 2. 2022 23:02

No, za mýho mlada se tomuto v mlíčňáku říkalo "Vaječný řízek" :-)

yanull yanull

19. 2. 2022 22:42

Smaženky patří k mým oblíbeným též. Někdy po otočení posypu strouhaným sýrem, pěkně se roztaví, ale to jen občas, když chci rodinu "rozmazlit."
Po usmažení potřu hořčicí a zeleninu uložím na polovinu omelety, druhou polovinou přeložím, zdá se mi to praktičtější při konzumaci. ;-)

srettka

19. 2. 2022 21:30

Mňam<3 jen jsem si mlaskla:yes: skoro jsem zacítila chuť a vůni smaženek:-D

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Suroviny: vejce, pepř, strouhanka, sádlo, hořčice, chléb, cibule, okurka čerstvá, rajče

TopRecepty.cz

Smaženky jako za mého mládí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9RZB