Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrašenky

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

j.skvarilova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 897 kJ /
692 kcal
Bílkoviny34,50 g
Tuky7,67 g
Vláknina25,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 990 mg
Sůl4,70 g
Sacharidy109,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny smícháme dohromady na hustější těstíčko. Krok 2: Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme zvolna dozlatova. Krok 3: Po usmažení necháme hrašenky odkapat na sítku a přebytečný tuk vysušíme na ubrousku.

Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.

Zveřejněno 2. 12. 2012

Poznámka autorky j.skvarilova

Tyto zeleninové kousky můžete podávat jenom tak, nebo s dressingem, olivami nebo nějakou jinou dobrotou .)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrašenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pL1p

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrašenky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pL1p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem vyzkoušela..je to výborné:-*:-K:-K:-K

1974andrea:Také mě tato dobrota v Kroměříži zaujala,moc chutnala,takže jsem se ulakotila a hned si 3 kilečka Hrašky koupila;-)Přece nebudu troškařit:-*:-D
Zaokrouhluji na desitečku:-p:yes::yes:

1974andrea:Mockrát Vám děkuji za reakci na poznámku od autora vseumel!:-) Je to přesně tak, jak píšete. Hraška v tomto receptu opravdu nahrazuje vejce, mouku popřípadě i strouhanku. Hraška se dá jinak používat třeba i místo jíšky a dají se z ní udělat opravdu excelentní pomazánky ;-)

1974andrea: Souhlasím a mám také vyzkoušené. Dávala jsem mrkev a celer:-p:yes:

vseumel:Hraška nahrazuje vejce a mouku nebo strouhanku, takže ze vzniklé hmoty určitě smažit lze, mám vyzkoušeno;-)

TAK JE VELMI DOBRY I KVETAK S HRASKOU.

Moc tomu receptu po pravdě nerozumím. Hrášku neznám. Když smícháme přece nakrájenou zeleninu s vodou, tak nám nevznikne žádná hmota, ale cosi tekutého. Jinak fotka vypadá hezky.:-p

vseumel: proto je v receptu ještě Hraška, která má konzistenci mouky ;) nahrazuje zde jak vejce, tak i klasickou mouku ;)

Já jsem to chutnala v Litoměřicích na Zahradě Čech a je to opravdu výborná chuťovka:yes::yes:

Je to opravdu recept na ty kousky, které se dají ochutnat na výstavách ve stánku Cerie :-)
Hrašenky jsou ideální místo jednohubek. Zkuste si je udělat třeba na silvestra. Jsou totiž rychle udělané a opravdu potěší ;-)

1974andrea: a já u stánku na Farmářském trhu, taky mně to moc chutnalo, měli tam červené zelí:-p:yes:

Tohle jsme jedli v Kroměříži ve stánku, kde propagovali Hrašku, bylo to dobré;-):yes:

Tématické fráze:
cerie, skvarilova recepty, cerie recept, cerie recepty, hraška recepty, cerie na na hrášku, hraska jak udelat, hrášenky-smažené zeleninové kousky, hraška recepty, jak udelat stanku, smažený celer hraška, slané pečivo na výstavní stánek, anything, exelentní těstičko na obalování, pomazánky z hrašenky

Suroviny:
hraška, voda, mrkev, cibule, brokolice, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu