Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 897 kJ / 692 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,50 g |
| Tuky | 7,67 g |
| Vláknina | 25,95 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 990 mg |
| Sůl | 4,70 g |
| Sacharidy | 109,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny smícháme dohromady na hustější těstíčko.
Krok 2: Vzniklou hustou hmotu jednou lžící nabíráte a druhou strháváte do vyšší vrstvy rozpáleného tuku a smažíme zvolna dozlatova.
Krok 3: Po usmažení necháme hrašenky odkapat na sítku a přebytečný tuk vysušíme na ubrousku.
Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.
Doporučuji tvarovat menší kousky, abyste měli jistotu, že kousky budou prosmažené i uvnitř.
Zveřejněno 2. 12. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrašenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pL1p
Moje poznámka
Hrašenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pL1p
Nejnovější recepty
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 1 hodinou
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 2 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 3 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 3 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 4 hodinami
Chlebíčky s řepným hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké cukroví
Evellinka před 49 minutami
Květákový mozeček
radekfiala před 52 minutami
Staročeská pučálka
Iricek před 1 hodinou
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 1 hodinou
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 2 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 2 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Fitulka před 3 hodinami
Vydatná fazolková polévka
Fitulka před 3 hodinami
Tématické fráze:
cerie,
skvarilova recepty,
cerie recept,
cerie recepty,
hraška recepty,
cerie na na hrášku,
hraska jak udelat,
hrášenky-smažené zeleninové kousky,
hraška recepty,
jak udelat stanku,
smažený celer hraška,
slané pečivo na výstavní stánek,
anything,
exelentní těstičko na obalování,
pomazánky z hrašenky
Suroviny:
hraška,
voda,
mrkev,
cibule,
brokolice,
olej
Komentáře (14)
Zaokrouhluji na desitečku
Hrašenky jsou ideální místo jednohubek. Zkuste si je udělat třeba na silvestra. Jsou totiž rychle udělané a opravdu potěší