Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 347 kJ / 4 863 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,39 g |
Tuky | 249,24 g |
Vláknina | 6,48 g |
Cholesterol | 3,13 g |
Sodík | 1,26 g |
Sůl | 3,08 g |
Sacharidy | 505,55 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE7R
Moje poznámka
Piškotový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KE7R
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 11 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 12 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 3 minutami
Jahodové muffins
kahus308 před 16 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 43 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Tématické fráze:
piškotový dort,
piskot na dort,
piškotový dort recept,
recept na piškotový dort,
lehký piškotový dort,
dort piškotový,
piškot na dort recept,
recept piskotovy dort,
piškotové dorty,
recept na dortový piškot,
orechovy piskotovy dort,
krem do piskotoveho dortu,
piškotový ořechový dort,
piskotovi dort,
piškotový ořechový korpus na dorty recepty,
dort piskot,
piskotovy dorty,
e kuchařka piškotovy dort,
recept na piškot na dort,
piskot na dorty
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr moučkový,
rum,
kakao
Komentáře (15)
být.
Veronika.Hrozna:
Milé dámy, tak zkuste vyzkoušet také moje piškotové těsto. Převzala jsem ho před léty od jedné starší paní, která se už něco napekla dobrůtek. Na 1 větší vejce dávám 1 lžíci vlažné vody, 50 g pískového cukru a 4O g hrubé (!) mouky. Těsto lze připravovat podle individuálních zkušeností, šlehat žloutky s polovinou cukru a vodou zvlášť, pak přidat sladký sníh, nebo hned šlehat celá vejce. Já mám osvědčený obrácený postup. Našlehám sladký sníh, přidát žloutky a vodu, pak lehce vmíchám mouku, eventuálně přidám hrst mletých ořechů. Piškot je krásně kyprý a nadýchaný. Pokud chcete mít těsto více ořechové, nahraďte 1 díl mouky 2 díly ořechů (na objem). Do těsta lze přidat citrónovou kůru. Moučník před naplněním krémem pořádně pokapejte rumem nebo jiným aromatickým alkoholem, případně navíc silnou kávou. Nechte proležet alespoň 1 až 2 dny. Když dělám ovocný dort, tak krém nevařím z mléka, ale ze šťávy z kompotu, kterou doplním vodou na potřebné množství. Krém je lehký, ale pozor také lehce nakyslý, což by někomu mohlo vadit.
Asi jsem to měla sepsat do nového receptu, tak třeba někdy.....
Pokud chci dort mrazit/když zbyde/ dávám šlehačku 33 % !
Po rozmrazení je jako čerstvý ,žádná přebytečná voda z mléka
se nevsákne do těsta.