Piškotové dortíčky s broskví

RubyRom Kuchařka: RubyRom

8 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 11 názorů

Suroviny

Těsto:
4 vejce velikosti M
200 g cukru
200 g polohrubé mouky
4 lžíce horké vody
3 lžíce slunečnicového nebo řepkového oleje
Krém:
750 ml mléka
2,5 sáčku vanilkového pudinku
cukr podle chuti
vanilkový cukr
lžička vanilkového extraktu
3 lžíce rumu
250 g tvarohu v kostce
zavařenina, nejlépe domácí, na slepování
Na ozdobení:
1 velký kompot broskví (necháme dobře okapat)
čokoláda na ozdoby nebo hotové čokoládové dekorace
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme horkou vodu , olej a postupně vmícháváme mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný se špetkou soli (jen tak mezi dva prsty). těsto vlijeme do předem vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Vložíme do předem vyhřáté formy a pečeme na 180 - 190 st. asi 35 minut podle typu trouby.

  2. Krém: Mléko smícháme s pudinkovým práškem, přidáme cukr a za stálého míchání, aby nevznikly hrudky, uvaříme hustý pudink, necháme vychladnout a přidáme kostku tvarohu, rum, cukr a vanilkové aroma. Vše ušleháme dohladka .

  3. Vychladlý piškot nakrájíme na dílky a kompletujeme vždy dva na sebe, jeden dílek potřeme zavařeninou a nastříkáme krémem, přiklopíme druhým dílkem piškotu a znovu nastříkáme krémem. Ozdobíme půlkou broskve a čokoládovou dekorací.

  4. Čokoládové ozdoby můžeme použít kupované nebo je doma vyrobíme jednoduše sami. Rozehřejeme čokoládu a dáme do tvořítka s malou dirkou a na pečící papír stříkáme tvary podle své fantazie. Já je dělám sama, nejsou vždy dokonalé, ale jsou moje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 627 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškotové dortíčky s broskví

  • epeckova@seznam.cz epeckova@seznam.cz

    Přidali jsme si z červených želé bonbonů zobáčky a máme ""jarní kuřátkové zákusky:-)děláváme podobné z ""kupovaných piškotů!

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Moc pěkné :yes::yes:

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom(autorka receptu)

    Eja57: Nic se neděje, to je v pořádku, vysvětlily jsme si to. :-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Sypu si popel na hlavu:-( zmátly mne ty kulaté okraje, mám formu na biskupský chlebíček hranatou...omlouvám se autorce

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom(autorka receptu)

    hospodyne: děkuji, to chápu, jen jsem myslela , že recept je napsaný docela srozumitelně. Tak mi ta připomínka přišla divná. Ale nic ve zlém. :-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

    RubyRom: napsala jste to dobře, pí Eja si nevšimla, že plátky srnčího hřbetu jsou otočené oblou stranou k objektivu, proto se jí zdá, že vypadají jako vykrájená kolečka:-K Hezký zákusek:yes::yes:

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom(autorka receptu)

    Eja57: Jak prokrojit? To v receptu nepíšu. Jsem nějak zmatená, napsala jsem recept nejasně?

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom(autorka receptu)

    Eja57: Omlouvám, , ale nějak nerozumím. Upekla jsem piškot ve formě na srnčí hřbet a pak jsem nakrájela na plátky a slepila....nevykrajovala jsem vykrajovátkem.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    :yes: určitě
    Ale - vypadá to, že kulatým vykrajovátkem....ale hmota pečena dle postupu ve formě na srnčí hřbet...prokrojit a pak vykrájet?

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom(autorka receptu)

    MiskaM: Děkuji. Je to takový jednoduchý zákusek a velmi lahodný.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Krása :yes: hned bych si dala s chutí <3 :-K

    Odpovědět

Tématické fráze: piškotové dortičky top recepty

Zapomněl/a jsem heslo