Suroviny
Porce: 24 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 852 kJ / 1 638 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,17 g |
Tuky | 83,72 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 183,64 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 3. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Madlenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nNRp
Moje poznámka
Madlenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nNRp
Nejnovější recepty
Pýchavka v pivním těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Plněné bagetky s opečenou pýchavkou
Přidáno před 9 hodinami
Fazolky na kyselo s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Smažená pýchavka na dva způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové kotlety se smetanovou houbovou omáčkou
Přidáno 26. 9. 2025 21:18:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kančí guláš
Koubicka před 4 hodinami
Falešná dršťková z hlívy
rybicky21 před 5 hodinami
Povidla pečená v troubě
Kudlajs před 7 hodinami
Nepečený salkový koláč se sušenkami
MilosCz před 7 hodinami
Tvarůžková pomazánka s tvarohem
ajahaffukfuk před 7 hodinami
Pomazánka z lučiny a červené řepy
Ellen1 před 7 hodinami
Langoše z jogurtu
Haninkakan před 8 hodinami
Švestkové knedlíky
joji.pisecky před 8 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Mikala před 9 hodinami
Bramborový koláč s květákem
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
francouzské madlenky,
cukroví madlenky,
madelenky,
formičky na madlenky,
sušenky madlenky,
madlenka sušenka,
madalenky,
madlenka cukrovi,
madlenky-recept,
dort madlenka,
citronové madlenky,
vánoční madlenky,
recept na francouzské madlenky,
madlenka pecivo,
cukroví madlenka,
pečivo madlenka,
pečivo madlenky,
madelenka,
madelenky recept,
madlenka dort
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
máslo,
kůra citronová,
šťáva citronová,
prášek do pečiva,
sůl
Komentáře (17)
Ano
Vymazat máslem a bohatě, nešetřit (pokud nemáte silikonové formičky)
V rcp je frekventované slovo "opatrně"...
Těsto není až tak choulostivé...
Do vyšlehané pěny přidat další složky, šup šup, žádné velké to, zdržování
Dekuji
Lze použít formičky na ořechy...vložila jsem fotku formiček na madlenky...tyto jsou velmi staré...
Konzistence pečiva je něco mezi piškotem a sušenkou...nadýchaná sušenka
V originálním francouzském receptu se dává voda z růží nebo květu pomerančů...nahrazuji to citronovou nebo pomerančovou šťávou...
Příště zkusím nafotit postup...přeji hezký den...
Majda