Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný koláč tvarohový

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Gardonova Marie Gardonova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 724 kJ /
5 192 kcal
Bílkoviny131,95 g
Tuky314,96 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 2,53 g
Sodík 886 mg
Sůl1,85 g
Sacharidy455,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme máslo s mouč. cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně zašleháváme 8 žloutků a nakonec přidáme dva tvarohy a opět zašleháme. Ušleháme si sníh z 8 bílků. Ušlehanou směs přendáme ze šlehače do mísy a přidáme 8 lžic mléka a 6 lžic hrubé mouky, vše promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh z 8 bílků. Krok 2: Těsto přendáme do vymazaného a vysypaného plechu s vyšším okrajem a rozetřeme, na něj poklademe jahody (nebo jiné ovoce) a posypeme posýpkou (drobenkou). Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě asi čtyřicet minut, ale záleží na troubě.

Zveřejněno 10. 11. 2013

Poznámka autorky Marie Gardonova

Mě nejvíc chutná s jahodami a rebarborou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč tvarohový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwK8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný koláč tvarohový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vwK8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ahoj Bibinko,jahody jsou opravdu mražené a díky za bodíky:-8

Koláč jsem dnes zkoušela a naprosto skvělý :-K:-)

Kolacek vypada sveze a nadychane. Posilam 4ty bodik...;-):-K.

Maruško, vítám tě v naší Topkové rodině, jako novou členku a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-):-K
Nejsi ty Maruška od 12 ti měsíčků, že máš v listopadu jahody:-D asi zamražené viď:-? Jinak 2.bod:yes:

Tématické fráze:
tvarohový koláč s ovocem, ovocný koláč s tvarohem, tvarohový koláč, koláč s tvarohem, ovocny kolac, tvarohovo ovocný koláč, tvarohový ovocný koláč, koláč s tvarohem a ovocem, ovocný tvarohový koláč, koláč s tvarohem a s ovocem, ovocny kolac hrnickovy, recepty s tvarohem, koláče recept, tvarohový ovocný koláč s posypkou, koláč s ovocem, tvarohové koláče, ovocný koláč s posypkou, tvarohovy koláč s posypkou a ovocem, ovocný koláč tvarohový s posypkou, recept na koláč z tvarohu a jahod

Suroviny:
máslo, cukr, cukr vanilkový, žloutek, tvaroh měkký, mléko, mouka hrubá, bílek, jahody, máslo, cukr, mouka hrubá, olej, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu