Vosí hnízda
Vosí hnízda alias včelí úly patří mezi oblíbené nepečené vánoční cukroví. Každá rodina má svůj osvědčený recept a jeden z nich vám přinášíme. Jemné rumové těsto, máslový krém, pár minut času a máte hotovou dobrotu, která ze stolu zmizí jako první.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 573 kJ / 2 766 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,68 g |
Tuky | 152,74 g |
Vláknina | 18,87 g |
Cholesterol | 496 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,07 g |
Sacharidy | 295,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškoty a lískové oříšky pomeleme. Přidáme změklé máslo, cukr, kakao, mléko a rum (místo mléka můžeme přidat více rumu). Z těchto surovin vypracujeme vláčné těsto.
Krok 2: Ze surovin na náplň vymícháme hladký krém.
Krok 3: Z těsta vytvoříme vždy malou kuličku, kterou vtlačíme do formičky na úly a její střed naplníme krémem.
Krok 4: Naplněná vosí hnízda potom přilepíme na piškot.
Zveřejněno 20. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vosí hnízda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2BX
Moje poznámka
Vosí hnízda
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2BX
Nejnovější recepty
Kefírové koláčky s tvarohem a povidly
Přidáno před 2 hodinami
Palačinková růže
Přidáno před 10 hodinami
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno 9. 5. 2025 11:41
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno 9. 5. 2025 11:34
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno 9. 5. 2025 11:28
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno 9. 5. 2025 11:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Arabský twister alá KFC
Marcela0123 před 1 hodinou
Bublanina
scorpioon01 před 1 hodinou
Muffiny s lesním ovocem
olonik před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Jana292 před 2 hodinami
Pomalu pečená vepřová kýta
martivan před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
IvanaK před 3 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
malirka před 3 hodinami
Bábovka z podmáslí
kyskamaryska před 5 hodinami
Okurkový salát
JakubM před 5 hodinami
Tématické fráze:
náplň do vosích hnízd,
krém do vosích hnízd,
vosí úly,
vosi hnizda s vajecnym konakem,
vánoční cukroví vosí hnízda,
vosi uly recept,
vosí,
krém do vosích úlú,
nejlepší vosí úly,
recepty na vánoční cukroví vosí hnízda,
vánoční cukroví nejlepší recepty vosí hnízda,
vanocni cukrovi vosi uly,
náplně do vosich hnizd,
náplň do vosích ulů,
náplň do vosího hnízda,
vánoční cukroví recepty vosí hnízda,
cukroví vosí uly,
nejlepší náplň do vosích hnízd,
recept na vosí úly,
nejlepší ořechová vosí hnízda
Suroviny:
piškoty,
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
kakao,
ořechy lískové,
rum,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
rum,
piškoty
Komentáře (165)
Do jisté míry máte recht...
Taky neznám nikoho, kdo byl v kosmu a lidi tam imervere létají
Račte si všimnout poslední věty v postupu u níže uvedeného receptu
www.labuznik.cz/recept/vosi-hnizda/
No, dokonce i na TOP je zmínka o kolečkách z lineckého, že
Babiččiny ořechové úlky
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7Neznám jediného který by dával na linecké
Ale určitě je to na každém ????
ŠPIČKY:
160 g dětských piškotů
160 g moučkového cukru (já dávám méně)
60 g másla
3 lžíce rumu
1 malý bílek
1 vrchovatá lžíce kakaa
krém: 80g změklého másla
1 lžíce mouč. cukru
1 lžíce rumu
1 žloutek
trochu van. cukru
No a to si jen tak zkoušíte, nebo už chystáte na svátky?
Lidičky neblázněte
Tento recept funguje
Pořiďte si tuto formičku http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://img.aktu... a pokud těsto neutrefíte akorát, tak kousek ďobněte do písku (komu to nevadí) či do prachu, vmáčkněte do formičky a vypadne (skoro sám) úl jak víno
Těch formiček je teď všude plno... a na úly ještě není pozdě
Krém bez žloutku?
Nestane se ani to nejmenší...
Často se náplň dělá pouze utřené máslo s cukrem.
Nevysypává se formička, ale kousek těsta se ďobne do cukru...
S "pískem" to funguje na 100% (lépe než s prachem).
Ať se dílo daří, protože tento recept je jeden z mála těch lepších
jižci
ale dalo se to
zdraví pepa
já je teprve budu dělat
letos jsem se polepšila a přispívám fotku
Já používám zbývající krém na spojení pracen a nebo jej smíchám s rybízovou marmeládou a spojuji s ním i linecké cukroví.
Erika: