Domácí kefír
Domácí kefír je velmi prospěšný pro ty, kteří bojují s laktózovou intolerancí. S menším množstvím laktózy než v mléce, si můžete užít výhody probiotik bez strachu z trávicích potíží. Kefír bude kyselejší, pokud ho necháte fermentovat déle.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 488 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,50 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 12,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí kefír
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/19PP
Moje poznámka
Domácí kefír
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/19PP
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 3 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 15 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 16 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s nektarinkami
MajdaTrajda před 12 minutami
Žampionový krém
blanka12 před 23 minutami
Meruňkový koláč
jalamo před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 3 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 4 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 4 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Tématické fráze:
kefír,
jak udělat kefír,
jak vyrobit kefír,
jak se dělá kefír,
kefír recept,
recept na kefír,
jak se dela domaci kefir,
rozdíl mezi kefírem a acidofilním mlékem,
jak si udelat kefir,
jak si vyrobit kefír,
recepty z kefíru,
kefir recepty,
recept kefír,
acidofilní houba,
houbičky na kefír,
prirodni kefir,
kefírová houba,
co je kefir,
jak ochutit kefír,
recepty kefír
Suroviny:
mléko,
houba kefírová
Komentáře (18)
cathleen: mě se nezdá nějak zvlášť kyselý, ale určitě si každý může upravit množství podle své chuti