Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z vařeného kuřecího masa

Pokud přebývá maso z vývaru nebo pečeného kuřete, určitě se hodí recept na jeho zužitkování. S výkonným mixérem se ze zbylého masa stane luxusní a vyhledávaná pomazánka. Bude chutnat i z jiných druhů masa, například krůtího.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kousky masa pokrájíme také nadrobno. Krok 2: Na rozehřátém oleji s máslem osmažíme do zlatavé barvy cibuli a necháme ji zchladnout. Krok 3: Ponorným mixérem rozmixujeme nakrájené maso, ke kterému jsme přidali i hořčici (samotné maso by mohlo zavařit mixér). Krok 4: Poté přidáme sýr, ochutíme pepřem a solí a znovu vše pomixujeme na hladkou pomazánku. Krok 5: Do pomazánky přidáme osmaženou cibuli i s tukem, vidličkou dobře prošleháme a dáme uležet do chladna. Krok 6: Podáváme s čerstvým pečivem.

TIP: Recepty na domácí pečivo

Zveřejněno 3. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5vn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v5vn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept super👍 ale pracoval jsem s tím co bylo doma takže místo taveňáku jsem dal mascarpone, trochu smetany a máslo jsem nedával. K cibulce jsem v půlce přidal pórek a ke konci nasekány česnek. Všem chutnalo😉👍

Radimos: Super,pěkně jste si poradil a zaimprovizoval😉Komentář mě potěšil,děkuji:-K

Simka.: Děkuji za hezký komentář:-KPotěšilo mě že vám tento recept padl do oka a že se pomazánka u vás bude opakovat:-8

Chuťově připomíná drůbeží paštiku. Má i takovou konzistenci. Ale jinak moc dobrá 😊 Určitě jsem nedělala naposledy 🙂

Hella:Moc děkuji:-K

Kuřecí maso nemá výraznou chuť, proto se musí dobře okořenit. Tady se to moc dobře povedlo!

Petra Dvor.: Peti,děkuji za komentář a přidanou fotku:-KMoc mě to potěšilo:-8

Pomazánka je super <3

Tuto pomazánku jsem upravila a to tak, že jsem dala jen polovinu množství sýrů a zbytek doplnila riccotou. Jinak vše dle receptu . Pomazánka výborná

jasinka: Děkuji za komentář:-KS riccotou musela být pomazánka také moc dobrá:-8:yes:

1974andrea:Hlavně neslibuj;-):-D
Andri,u nás také maso málokdy zbude:-8ale tentokrát jsem nějak neodhadla množství játrových knedlíčků do polévky a s tím obraným masem by byla moc hustá.A aby jsme se o maso nervali,tak tohle byl kompromis:-)Stejně jsem si potají uždibla:-D

U nás taky zrovna maso moc nezbývá, ale pokud zbyde,určitě zkusím, slibuju:-D:yes:

yanull:Janinko,pekla jsem kefírovo-semínkové vekyhttp://www.toprecepty.cz/recept/22200-kefirovo-sem...Byla to mňamková kombinace:-p:-))

Všem děkuji za milé komentáře i hodnocení:-K

Aničko, čerstvý chlebík a Tvoje pomazánka k tomu, vidím na prima volbu +6 :-p:-K:yes:

Musí to být dobré:-p:-p, u nás ale nikdy vařené i pečené maso nezbyde:-(, Nevím jak je to možné:-))

máme ji moc rádi:yes::-D ten sýr jakoby stáhne všechen tuk-prostě mňam:-p

Tématické fráze:
pomazanka z kuřeciho masa, kureci pomazanka, pomázanka z vařeného masa, kuřecí pomazánka recept, pomazanka s kureciho masa, pomazánky z kuřecího masa, pomazánka s kuřecím masem, vařené kuřecí maso, recepty, pomazánky z kuřecí ho masa, pomazánka z vařeného kuřete, pomazánka z kuřete, vařené kuřecí, pomazanka z kuřecího, recepty z vařeného masa, masová pomazánka z vařeného masa, salát z vařeného kuřete, masová pomazánka z kuřecího masa, pomazanka z kuřeciho masa pečeneho, pomazanky z vareneho masa, kuřecí pomazánky recept

Suroviny:
maso kuřecí, sýr tavený, hořčice plnotučná, cibule, olej, máslo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu