Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a smažením do 30minut 2 porce Bezmasá jídla 11 názorů

Suroviny

Na 16 květů budeme potřebovat:
180 ml kefíru
150 ml hladké mouky
1 celé vejce
6 větších ředkviček
1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
sůl
mletý pepř
olej na smažení
plátky ředkviček na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a se slupkou nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Promícháme se špetkou soli a necháme cca 10 minut vypotit.

  2. Mezitím v misce ušleháme kefír s vejcem, přidáme mouku, umícháme těstíčko a necháme chvilku odpočinout.

  3. Z ředkviček vymačkáme puštěnou šťávu a vložíme je do mísy s těstíčkem. Přidáme prášek do pečiva, sůl, špetku pepře a vše promícháme.

  4. Na pánev dáme rozehřát olej.

  5. Z bezových květů otřepeme případný hmyz. Do ruky mezi špetku z prstů za stonky uchopíme 3-4 květy, důkladně je protáhneme těstíčkem a vložíme na pánev s rozehřátým olejem.

  6. Pozvolna smažíme 6-7 minut do zlatavé barvy.

  7. Nůžkami odstřihneme stonky, obracečkou květy otočíme na druhou stranu a opět pozvolna na slabém plameni smažíme dalších cca 6 minut.

  8. Po usmažení klademe na papírovou utěrku vsáknout přebytečný tuk. Podáváme se zeleninovou přílohou. Můžeme dle své chuti přelít dipem, který máme rádi, nebo můžeme také podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší.

Poznámka

Opět po roce je tady “bezová“ nadílka zn. zadarmo:-) a já jsem zase zaimprovizovala se surovinami, které byly po ruce. Snad recept někomu příjde vhod a pochutná si tak jako my.

Do podobných přidávám recepty, které se možná někomu budou hodit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 70 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kosmatice (květ černého bezu) v ředkvičkovém kabátku

  • suslajda suslajda

    Vypadá to moc hezky:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Váš zájem i komentáře mě potěšily,děkuji:-K:-K
    U nás je bez v plném květu už více,jako týden,loni to bylo taky o něco později:-)

    Jana Remkova:Jani,med jsem ještě nikdy nedělala:-8Dělávám hodně sirupu a když je někdo doma nachlazený,tak stačí nalít sirup do nějakého kastrůlku a nechat silným varem zredukovat.Ale úplně stačí,užívat neředěný sirup 5x za den po PL:-)Jinak ten zredukovaný sirup je také hrozně dobrý, když jim poliješ palačinky:-p

    Věrka:Věruško,vážně jsi mě velice potěšila,že jsi rcp vyzkoušela,děkuji:-*:-KS tou slaninkou by to vůbec nebylo špatné;-)ale já jsem to tentokrát dělala bez ní,jinak ji cpu skoro všude:-8:-D

    rozmarynaH:Marci na kopr se těším strašně moc:-*:-p:yes:

    Odpovědět

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    Tak jsem udělala a opravdu je to dost jedlí a určitě by se do nich mohlo dát i trochu slaninky. Spageta, já jsem z Liberce pod Ještědem a už nám tady začínají kvést i když jen málo, ale už jsem dneska natrhala aspoň na tuhle dobrotu. Jednou jsi psala, že jsi z Jablonce, tak už určitě brzy budou i u vás.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Určitě vyzkouším, u nás nejsou bezinky taky úplně rozvité, ale myslím, že do konce týdne už by to mohlo vyjít ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aninko, to je krása, kterou bych si hned udělala, ale nemůžu, ještě nemáme rozvité květy, ale pak kosmatice bude:yes: Máš 5.:yes:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    A už je to opět tady, sezóna kosmatic:-p a koprové:-p. Obojí dělá jen jednou za rok v tuto dobu a vždycky se na to moc těšíme. Těstíčko vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes::yes: dobrý nápad. Já zatím dělala jen med. Zvláštní na něm je, že je vždycky tuhší, než z pampelišek. Tohle jsem ještě nezkoušela :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    zizala:Jaruško,to byl takový momentální nápad,jak zároveň zužitkovat i přebytky ředkviček v lednici:-8Pochutnali jsme si,jen manžel si šel po chvilce zakrojit kousek anglické slaniny:-D

    radiator:Mili,už je to lepší;-):-K

    Věrka:Věruško,budu ráda,když vyzkoušíš a pak dáš vědět,jak jsi byla s výsledkem spokojena:-)

    Všem děkuji za milé komentáře:-K:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ředkvičky jsem do těsta ještě nedávala. Musím vyzkoušet ;-)

    Odpovědět

  • radiator radiator(moderátorka)

    Drahu3ko, vyapadá to úžasně jedle :-p a už si recept ukládám do oblíbených:-K:yes::yes::yes: Hezký večer a brzy se uzdrav.papa Mili

    Odpovědět

  • Věrka Věrka(neregistrovaná)

    To není vůbec špatný nápad. Ředkvičky ještě mám a každý den se s nima živím, abych je sklidila a bezinky už u nás taky kvetou. Oboje mám ráda, tak to asi taky vyzkouším. Dělávám bezinky sice hlavně na sladko, ale můžou být zase jinak.Zítra si na tom určitě budu pochutnávat, díky.:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: láďa hruška kosmatice bezinky v těstíčku smažené bezové květy kosmatice láďa hruška smažená kosmatice smazene bezinky smažené beznky s přílohou smažený bezový květ recept na smažený bezový květ bezový sirup recept kosmatice podle ládi hrušky recepty ládi hrušky smažené bezinky kosmatice ládi hrušky smazena bezinka láda hruska recepty bezinky láďa hruška - kosmatice recepty z květů černého bezu květ bezinek co mám ráda recepty jak zužitkovat květy černého bezu bezovy květ smazeny

Zapomněl/a jsem heslo