Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 352 kJ / 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,35 g |
Tuky | 7,62 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 413 mg |
Sodík | 3,95 g |
Sůl | 9,45 g |
Sacharidy | 4,80 g |
Postup přípravy
Necháme cca hodinku marinovat. Krok 2: Ve velké, ale mělké pánvi rozehřejeme arašídový olej a děrovanou naběračkou přeneseme kousky masa z tmavé marinády. Restujeme, dokud není maso propečené. Krok 3: Zalijeme marinádou, přivedeme k varu a cca 5 min lehkým varem povaříme. Takto připravené maso zase děrovanou naběračkou z pánve vyndáme a udržujeme v teple. Krok 4: Pod pánví zvýšíme plamen, aby se tekutina svařila na hustý tmavý sirup. Vypneme, vrátíme zpět maso a dobře promícháme, aby se všechny kousky masa obalily lepkavou sladkou omáčkou.
Podáváme s dušenou rýží.
Zveřejněno 21. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indonéské kuřecí teriyaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zNny
Moje poznámka
Indonéské kuřecí teriyaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zNny
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice
Aztec před 17 minutami
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 3 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 3 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 3 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 4 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 4 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 4 hodinami
Červená řepa
radbastim před 6 hodinami
Tématické fráze:
kureci teriyaki,
teriyaki,
teriyaki omacka recept,
teriyaki omáčka použití,
kure teriyaki,
teriyaki omáčka,
indonéské recepty,
omáčka teriyaki recept,
kuřecí maso teriyaki,
japonská omáčka teriyaki,
kuřecí s teriyaki omáčkou,
kuřecí teriaky,
kuřecí teriaki,
omáčka teriyaki,
kuřecí kousky teriyaki,
teriyaki recept,
domaci teriyaki omacka,
recept kuřecí teriyaki,
teriyaki omáčka recepty,
teriyaki omáčka jak se pouziva
Suroviny:
omáčka sojová,
cukr třtinový,
zázvor čerstvý,
olej sezamový,
maso kuřecí,
olej arašídový,
rýže
Komentáře (26)
V Japonsku se používají k přípravě hlavně ryby, v Indonesii různá masa kromě vepřového. Místo araku lze použít i mirin, slabší a sladší verze saké. Použití sezamových semínek místo sezamového oleje je nesmysl, ta chuť by chyběla.