

Voňavý domácí celozrnný chléb
Suroviny 13 porcí
- 125 g ovesných vloček
- 370 g celozrnné mouky
- 300 ml podmáslí
- 5 ks vlašských ořechů (nasekaných)
- hrst slunečnicových semínek
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíce rezistentního škrobu Hi-maize
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Troubu rozpálíme na 220 st, z těsta vytvarujeme chléb a na plechu s pečícím papírem upečeme. Během pečení teplotu snížíme a potíráme teplou vodou. Pečeme asi 1 hodinu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Jídlo jako životní styl II.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Voňavý domácí celozrnný chléb
-
Olinko,určitě se nebojte vyzkoušet.Samozřejmě to neni klasický nadýchaný chléb,ale i tak je moc dobrý,uvidíte
-
strašně mne láká vyzkoušet tenhle chlebík, ale vrtá mi hlavou to droždí, ale zkusím z poloviční dávky, roli kypřidla tady zřejmě má ta jedlá soda .... recept se mi jinak moc líbí ...
-
Zdenko,droždí tam opravdu nepatří
.Nebojte se vyzkoušet,je opravdu moc dobrý a hlavně zdravý
-
Promiňte, ale není divné, že tam není žádné droždí?
-
Tento recept má pan Petr Havlíček(z pořadu:Jste co jíte) ve své knize:Jídlo jako životní styl2...je doopravdy výborný, teď ho zrovna papkám...místo škrobu Hi-maize jsem dala normální škrob a je to jedno
)takže dobrou chuť
-
Až příště upeču,určitě foto dodám
-
Janičko promiň. Ale chybí mi pohled na řez chleba, takže se mi jen takto těžko posuzuje .