Krůtí špízy teriyaki

hosta Kuchařka: hosta

3 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

3 řízky z krůtích prsou
hrst bílých sezamových semínek
Marináda:
1 rovná lžíce kukuřičného škrobu
100-150 ml studené vody
100 g hnědého cukru
100 ml sojové nebo tamari omáčky
80 ml jablečného octa
2 prolisované stroužky česneku
1 lžička mletého zázvoru
čerstvě mletý pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omáčku smícháme a pomalu dáme vařit - stále mícháme. Zdá-li se nám moc hustá, můžeme trošku naředit vodou. Když omáčka začne bublat a zhoustne, hned ji odstavíme. Část odlijeme na servírování, do zbytku dáme maso pokrájené na velikost sousta a necháme marinovat asi hodinu.

  2. Krůtí kousky napícháme na špíz a pečeme v troubě na 200 st. Během pečení otáčíme a potíráme zbytkem marinády z misky, ve které bylo maso naložené. Můžeme péci i na grilu.

  3. Upečené špízy zasypeme sezamovými semínky a podáváme s rýží a teriyki omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 232 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krůtí špízy teriyaki

Tématické fráze: krůtí spizy krutí špíz špízy z krutího masa krůtí špízy v troubě teriyaki krůtí špíz recept teriyaki recept špízy recept krutí maso s teriyaki omackou špízy krůtí krůtí prsa teriyaki teriyky špíz z krůtího masa teriyaki recepty krůtí špíz s pečené krůtí špízy recept na krůtí špízy recept kruti spiz špíz krůtí recept na pečený krůtí špíz

Zapomněl/a jsem heslo