Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový salát s pikantním dresinkem

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jiko55

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 410 kJ /
1 293 kcal
Bílkoviny61,92 g
Tuky78,24 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 252 mg
Sodík 3,65 g
Sůl8,75 g
Sacharidy77,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu, salám i sýr nakrájíme na kostičky, cibuli překrojíme a nakrájíme na plátky. Vložíme do mísy, osolíme a opepříme. Krok 2: Dresink: Z uvedených ingrediencí smícháme hustší hmotu, kterou následně vlijeme k nakrájené zelenině se sýrem a salámem. Vše důkladně promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 15. 11. 2013

Poznámka autora jiko55

Takto ochucený salát je velmi dobrý s chlebem či s pečivenm namazaným máslem.

Ve volbě zeleniny je možno improvizovat, konzumaci doporučuji ještě týž den, druhý den již není zelenina křupavá a z použité kysané smetany se odděluje voda. I tak je salát po zamíchání ještě jedlý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5MJY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5MJY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Veľmi dobrý šalát, pridala som aj zelenú papriku a bola fajn večera. ;-):yes:

Samé dobré věci a hlavně hodně zeleniny, to se mi líbí:-!, jen bych nedala salám;-)

Me salat druhy den porad chutna:-8, vsak se to vsechno semele v puse, a nevadi mi ze salat je mekky:-p. Jednou, jenom jedinkrat jsem zalivku koupila, myslela jsem si, jak udelam diru do sveta... hned jsem ji vyhodila... a salat jen osolila a pokapala olivacem, nic jinyho jsem nemela, takze souhlas, kupovane nebrat:-!

Zálivek na zeleninové saláty bezesporu existuje nespočet a některé opravdu stojí za to vyzkoušet.Někdy i málo,znamená hodně.Každopádně domácí zálivky se nedají vůbec přirovnatani chuťově k těm kupovaným,nehledě na obsah konzervačních látek,barviv a pod.Na rozdíl domácích zálivek,ve kterých víme co je a většinou je vše čerstvé.

Musím souhlasit s žížalou. U nás se tento salát jmenuje Jarní salát, zálivka je pouze jiná. Opravdu do druhého dne nevydrží, zelenina pustí hodně vody a je velmi "mokrý". Ale jistě bude dobrý, nic špatného na něm není. ( No ten salám Junior, ale za to vy nemůžete, to je problém masokombinátu)

U nás takový salát do druhého dne nikdy nevydrží :-) Dávám šunku a místo majonézy jen tu zakysanku. Česnek jsem ale do tohoto salátu nikdy nedávala, vždy jen drobně krájenou cibulku. Budu muset vyzkoušet s česnekem ;-)

Tématické fráze:
dresing na salat, dresink na salat, dresinky na saláty, zeleninový salat s dresingem, dresing na salát recept, pepřový dresing, pikantní dresing, dresing na zeleninu, dresink k zelenine, zálivky na zeleninové saláty, pikantni dresink, dresinky na salát, dresing k zelenině, dresink na zeleninu, drezink na salat, pikantní zeleninový salát, domácí dresing na salat, pepřový dresink, dresink do salátu, drezink na zeleninovy salat

Suroviny:
paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá červená, cibule, rajče, okurka salátová, sýr tvrdý, junior, pepř, sůl, majonéza, smetana kysaná, paprika sušená sladká, hořčice francouzská, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu