Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čajové stříkané - cukroví

Čajové cukroví je tradičním drobným pečivem, které skvěle doplní každé posezení u šálku horkého čaje nebo kávy. Jemné a křehké kousky s rozmanitými příchutěmi a tvary potěší nejen chuťové pohárky, ale i oči.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 371 kJ /
2 957 kcal
Bílkoviny43,18 g
Tuky163,56 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy323,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tuk, vejce a cukr vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny. Postupně po částech přidáme mouku a vanilkový cukr. Stále šleháme. Vznikne tužší těsto. Krok 2: Připravíme plech na pečení a vyložíme ho pečicím papírem. Troubu rozehřejeme na 150 °C. Krok 3: Lžící přendáme těsto do zdobícího sáčku s nástavcem a stříkáme malé věnečky nebo různé jiné tvary dle vlastní fantazie. Mezi tvary necháme dostatečnou mezeru, při pečení se trochu rozjedou. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 10 minut. Necháme vychladnout. Krok 5: Slepujeme marmeládou a z jedné strany máčíme v rozehřáté čokoládě.

TIP: Jak používat cukrářský sáček s tvarovanou špičkou

Zveřejněno 21. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čajové stříkané - cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K15J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Čajové stříkané - cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K15J

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc pěkné.

Lenik:díky za reakci, já už dělám jiný. Ale zkusím to.:yes:

Doporucuji vymenit heru za maslo a pridat 1 zloutek. Take jsem dala jen 90g cukru. Testo je tuzsi a se sackem jsem se docela nadrela, ale vysledek je bajecny. Susenky ani moc neztvrdly.
Slepila jsem je marmeladou a pocakala cokoladou. Jdou na dracku :-)

Lůca:já to stříkala sáčkem ale těsto musí být vlažné, ne studené, to pak nejde

Lůca: Já to sázím pistolí na studený suchý plech. Taky se mi některý tvar nechce přilepit, ale většinou je to v pohodě ;-)

Lůca:
Jedná se o linecké třené.
Těsto se připravuje při 20 až 25°C a mouka by měla mít 22 až 25°C. Těsto se hned za stejných podmínek (tedy NECHLADIT!) zpracovává.

Dělala jsem stříkací pistolí Tescoma. První plech v pohodě, ale druhá várka se mi nechtěla na plech přilepit a držela na pistoli. :-O:-O:-O:-O Vznikly z toho patvary, i když moc dobřé. Je lepší mí těsto vychlazené nebo pokojové teploty? Řidší nebo hustější? Nevím, čím to mohlo být.

Markéta:jojo změkne, stačí dát do krabice, a do chladné místnosti.

Holky tak jsem to upekla ale mám to trochu tvrdý změkne to ?:-//

těsto chutné, ale tuhé a nejde vůbec vytlačit a lepí se. Nešlo ani oddělit na jednotlivé kousky. Používala jsem pistoli na stříkané pečivo. Musela jsem těsto naředit. Po upečení chuťově dobré, ale nedrží tvar:-(

aby se testo nerozjelo musi se pect hodne pomalu treba i min nez 150 zalezi na troube

Ahoj děvčata. Po mé skušenosti s tím to cukrovím jsem se naučila dávat toto těsto do formiček ve tvaru ořechu. (dám si ho tak na 10 až 15 minut stuhnout do lednice). Když jsem se snažila vytvářet věnečky tak to spíš byly jen nevzhledné placky které se k sobě ani moc přilepit nedali:-D Proto to dávám do formiček. (plnim jen tak do půlky formičky protože opravdu nabidou) Půlku pak namočím do čokolády a půlku namažu marmeládou a slepím. Chutná to úplně stejně a myslím že je s tím lepší práce teda aspon podle mě :-) Jinak je to moc výborné cukrovíčko a hlavně rychlé. Dělám ho každý rok.

cajovy strikany!!! Muj sen! jdu na to:-K

Dagmaro-:yes:souhlajim.Recept je zajimavy-snad se mi taky povede.

MARUNDO a MARCELO priste si radeji zatelefonujte-ta Vase nudna "konverzace"nikoho nezajima :-((prispevky by se mely tykat hlavne "receptu"

to ale nebylo myšleno zle, Marcelo, já počítám s tím, že to časem u nás bude taky takový jak u Tebe a těším se na to!

to je jasný když je synek malej tak ti nemůže ujídat,mýmu už je 12 tak vím o čem mluvím,tak nevim proč se mi vysmíváš:-)každý může snad napsat svoje pocity a vlastní zkušenost.Pro Marundu:-!

já už mám ale Marcelo upečeno 15 druhů a manžel mi neujídá, a syn má 2 roky, tak to zatím nejde, když peču večer. Možná až bude velikej:-)

Marundo,to vše přijde až něco upečeš a budou ti to brát pod rukama:-)

ahoj holky potrebovala bych rcpt.na stolu a postup pokud mozno poslat na email a recpt.na orechove testo diky;-)[email protected]

no já jsem musela také použít trochu síly, ale šlo to. Doufám, že jsi ho nedala před zpracováním do lednice, to by pak bylo asi horší. Po zpracování těsta se musí hned začít pracovat.

Drzela jsem se receptu a testo bylo moc tuhe,tak sme museli pouzit takove to tvarovatko na mlynek a vytlacovat valecky. Jinak je to dobre:)

tak že by mi tak chutnaly, že bych je snědla už z plechu to zase ne.

Marundo opravdu až tak:-)

až tak? Marcelo? :-D

Tak jsem vyzkoušela,brali mi to rovnou z pekáče,takže sem to ani nestihla slepit a namočit v čokoládě:yes:

Vypadá to dobře už sem poslala bodík:yes:určitě vyzkouším:-)

holky díky, koukám Jani, že jsi na počítači pečená vařená, co?

Jááá takyyyyy!!:yes::yes::yes::yes:

:yes:Stříkané cukroví miluji:-D

Tématické fráze:
stříkané cukroví, čajové cukroví, stříkané vánoční cukroví, stříkané cukroví recept, cukroví stříkané, vanocni cukrovi strikane, recept na stříkané cukroví, stříkané těsto, cukroví čajové, čajové vánoční cukroví, výborné třené těsto stříkané, čajové pečivo stříkané, stříkané vánoční pečivo, čajové vánoční cukrovi recept, stříkané linecké cukroví, stříkané věnečky, vanocno cukrovi, vánoční cukroví čajové, stříkané čajové pečivo, cajove strikane

Suroviny:
tuk hera, vejce, cukr moučkový, mouka hladká, cukr vanilkový, marmeláda, čokoláda

Přidat fotografie receptu