Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 283 kJ / 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,18 g |
Tuky | 1,05 g |
Vláknina | 2,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 70,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plody kaki důkladně pod tekoucí vodou kartáčkem umyjeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Pokud chceme, můžeme plody před strouháním oloupat.
Krok 2: Do hlubšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, med, skořici, šťávu a kůru z limetky a vše necháme zahřát-ne převařit. V tekutině musíme udržet ponořený prst :-).
Krok 3: Přisypeme želatinu a necháme za občasného prošlehání cca 10 minut rozpustit.
Krok 4: Znovu metličkou důkladně prošleháme, přidáme kaki a promícháme. Ochutnáme a podle potřeby dochutíme cukrem, nebo citronovou šťávou.
Krok 5: Nalijeme do vodou vypláchnutých silikonových formiček, nebo do jiných misek, které pro snadnější pozdější vyklopení vyložíme mikrotenovým sáčkem, nebo folií.
Krok 6: Dáme minimálně na 4 i více hodin zatuhnout na chladné místo.
Krok 7: Poté vyklopíme na talíř a ozdobíme podle chuti.
Krok 8: Hodí se nastrouhaná, nebo rozpuštěná čokoláda, šlehačka, nebo různé ovocné toppingy.
Zveřejněno 2. 12. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaki sladké mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O27G
Moje poznámka
Kaki sladké mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O27G
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 9 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 13 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 55 minutami
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 13 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
kaki a vitamíny,
ovoce kaki recepty,
ovoce kaki,
ovoce kaki,
ovoce kaki vitamíny,
kaki vitamíny,
jak konzumovat kaki,
kaki ovoce,
kaki loupat,
musí se kaki loupat,
recepty z kaki,
loupe se kaki,
kaki,
jak se loupe kaki,
recepty s kaki,
jak loupat kaki,
kaki recepty,
kaki slupka,
kaki loupat nebo neloupat,
loupani kaki
Suroviny:
šťáva pomerančová,
želatina,
šťáva limetková,
kůra limetková,
med,
skořice mletá,
kaki
Komentáře (18)
cathleen:Ivi,budu ráda,když odkaz přidáš
Ja Kaki nikdy nepoupala. Chemie ci nechemie - kdyz je to na slupce, je to i pod ni.
BIO produkty jsou take "strikane", ale ta Chemie nenici cloveka tak, jako nebio produkty (nejaky ten patek se o to zajimam).
Pokud nekde strouham slupku pomerance, citronu nebo limetky tak rozhodne bio!
Pro dobre umyti plodu je vhodna Soda.
Neloupu, zatím žiju. Kaki jsem objevila až nedávno a mám moc ráda. Raději nepřezrálé
Já to loupání jdu raději do postupu poupravit
Ve wikipedii se uvádí,že se slupka může konzumovat,ale většinou se loupe
A jak píše níže Magdalenka,nekonzumujeme toho na posezení 1-2kg,tak by to vadit nemělo
casino:Zajisté
cathleen:Ivuško,většinou jsem kaki loupávala
magdalenka:Magduško,jak píšeš-nesní se toho zase tolik,ale někdy na vážkách opravdu jsem,zda loupat-či neloupat