Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelkové mlsání

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

11. 4. 2015 11:54

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie7 204 kJ / 1 722 kcal
Bílkoviny3,23 g
Tuky77,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 37 mg
Sůl0,12 g
Sacharidy254,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

S karamelem pracujte opatrně, protože je pekelně horký. Může se stát, že se vytvoří hrudky - v tom případě karamel procedíme přes sítko.

Karamel podáváme k pohárům, dezertům, využijeme do krémů, můžeme přidat do kávy, k ořechům, rozmixovat s mlékem atd. Anebo mlsáme jen tak.

Hledala jsem zde dlouho podobný recept, ale stejný jsem tu nenašla. Třeba bude někoho tento jednoduchý postup inspirovat :-)

Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

danielle72

22. 8. 2015 10:28

Lou: Tak si nejsem jista, spíš myslím, že ne...

Lou

21. 8. 2015 22:07

Dala by se nahradit smetana ke slehani 12%smetanou?

vera1.c

16. 4. 2015 20:27

já mám podobný recept na cukroví, do karamelu vmíchám mleté ořechy vlašské nebo lískové a cornflaky a dělám do košíčků hrudky, je to výborné, jen se zapráší :-p

danielle72

13. 4. 2015 09:08

senky: :-D:-D:-D:yes:

senky

12. 4. 2015 17:02

Taky jsem dělala, je super :yes::yes: ale dveře od lednice málem dostaly zánět pantů :-D:-D

mysulka

12. 4. 2015 10:09

:-p Krásný recept:-K:-K

ivulinka

12. 4. 2015 07:53

Tak to by u nás dlouho nevydrželo, "vypařilo" by se rychlostí blesku:-D
:yes:

hosta

11. 4. 2015 14:01

Co mi to děláš, když držím dietu:-//:-D:yes:

MarcelaPa

11. 4. 2015 12:28

danielle72: tak to je ještě suprovější.:-! Díky za odpověď.

danielle72

11. 4. 2015 12:22

yanull: Pravdu díš :-D:yes:

yanull

11. 4. 2015 12:21

Mohu doporučit, už jsem ho dělala dříve, podle nějakého receptu z netu, mělo jedinou nevýhodu, velmi rychle mizí ;-):-K+2:yes:

mika59

11. 4. 2015 12:17

:-p:-p:yes:

danielle72

11. 4. 2015 12:12

MarcelaPa: Děkuji:-K Kdepak, karamel je i třetí den (dělala jsem jej ve středu) pořád krásně vláčný. Má konzistenci přibližně jako med nebo nugeta, když ji necháš v pokojové teplotě;-).

cathleen

11. 4. 2015 12:06

Parádní recept:-!:yes:

MarcelaPa

11. 4. 2015 12:03

To vypadá výborně:yes: a celkem jednoduše. Jenom se chci zeptat, jestli karamel v lednici zůstane tekutý nebo ztuhne díky máslu?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karamel postup karamelová mlsani karamel na cornflaky cornflaky košíčky rychlé sladké mlsání nugeta lada hruska

Suroviny: cukr krystal, máslo, smetana ke šlehání, sůl

TopRecepty.cz

Karamelkové mlsání

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7w5O