Karamelkové mlsání

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 15 - 20 minut Zdobení 15 názorů

Suroviny

1 hrnek cukru krystal
5 lžic másla
120 ml smetany ke šlehání
špetička soli
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni. Sem tam cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr nezíská barvu připomínající jantar.

  2. Pak opatrně přidáme máslo a špetičku soli - cukr tím opět trochu zesvětlá. Znovu mícháme a když karamel opět lehce! ztmavne, přilijeme smetanu. Rozmícháme a když se směs spojí, ihned odstavíme.

  3. Přelijeme do skleněné nádoby a necháme vychladit. Zakryjeme víčkem a uchováváme v lednici.

Poznámka

S karamelem pracujte opatrně, protože je pekelně horký. Může se stát, že se vytvoří hrudky - v tom případě karamel procedíme přes sítko.

Karamel podáváme k pohárům, dezertům, využijeme do krémů, můžeme přidat do kávy, k ořechům, rozmixovat s mlékem atd. Anebo mlsáme jen tak.

Hledala jsem zde dlouho podobný recept, ale stejný jsem tu nenašla. Třeba bude někoho tento jednoduchý postup inspirovat :-)

Mé další recepty najdete tady: https://www.facebook.com/danielavariapise

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Karamelkové mlsání

Tématické fráze: karamel postup karamel na cornflaky cornflaky košíčky rychlé sladké mlsání nugeta lada hruska

Zapomněl/a jsem heslo