Spaghetti aglio olio e peperoncino
Špagety aglio olio e peperoncino jsou základním receptem pro přípravu italských těstovin. Na první pohled obyčejný recept, je postaven na kvalitních a čerstvých surovinách. Aby byly chutě vyvážené, je důležitý i správný poměr chilli a česneku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 008 kJ / 1 675 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 325,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.
Krok 2: Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Chilli papričky (častěji se používají sušené) zbavíme semínek a také nakrájíme na plátky.
Krok 3: Na pánev nalijeme olivový olej (nejlépe kvalitní extra panenský) a přihodíme nakrájený česnek a chilli papričky. Necháme pořádně prohřát. Česnek se nesmí začít smažit, neměl by zhnědnout. Výsledné jídlo by bylo hořké.
Krok 4: Přisypeme nasekanou petrželku (můžeme ji také přidat už současně s česnekem).
Krok 5: Přímo do pánve nasypeme uvařené špagety, případně trochu vody ze špaget, vše dobře promícháme a můžeme podávat.
Krok 6: Při servírování na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou a parmazánem.
Zveřejněno 20. 1. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xOj
Moje poznámka
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8xOj
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 8 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 20 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Tématické fráze:
špagety alio aglio olio,
špagety aglio olio pohlreich,
špagety aglio olio recept pohlreich,
aglio olio,
těstoviny alio aglio olio,
alio olio peperoncino,
špagety aglio olio e peperoncino,
alio aglio olio,
těstoviny aglio olio e peperoncino,
špagety aglio olio peperoncino,
těstoviny aglio olio peperoncino,
špagety aglio olio,
aglio olio recept,
špagety aglio olio se slaninou,
aglio olio se slaninou,
špagety peperoncino,
špaghetti alio olio,
spagetti alio olio,
aglio olio e pomodoro,
top recepty spagety olio
Suroviny:
těstoviny špagety,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
petrželka hladkolistá,
olej olivový extra virgin,
parmazán
Komentáře (15)
A moc děkuji za krásnou fotku
A presne.. Kazdy dle svych chuti, preferenci a zasob
Abigail18: Recept je klasika, autorka zamerne neuvadi gramaze ingredienci. Ja ceskeho cesneku davam na jednu porci tri strouzky, ale to je na kazdem
Italové mají rádi česnek, ale to nejsou česnekové špagety.
Kombinace česneku a chili (peperoncino) má být vyvážená.
To ale v tomhle receptu není ani náhodou!
Palice česneku na palici?
Samozřejmě na velikosti záleží...
No, proti gustu...
U nás, kde upíra aby pohledal, dávám na 1/2kg špaget(4porce) 6 zoubků, což je jedna průměrná palice; ale jak říkám, proti gustu...