Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 197 kJ / 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,11 g |
Tuky | 18,22 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 202 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 111,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláme těsto jako na lívance, necháme stát, až těsto trochu nakyne.
Krok 2: Pak smažíme malé bliny na lívanečníku.
Krok 3: Jeden pomažeme marmeládou, nutelou a druhým přiklopíme, pocukrujeme a podáváme horké.
Krok 4: Kdo chce, může dělat větší lívance, a plníme naslano.
Zveřejněno 6. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bliny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYEJ
Moje poznámka
Bliny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZYEJ
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 8 minutami
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 44 minutami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 1 hodinou
Pekingská polévka
Hanina_ před 1 hodinou
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 1 hodinou
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 3 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 3 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto na cokoli
Betes před 3 hodinami
Banánová bábovka s jogurtem
Milusedrabkova před 3 hodinami
Tématické fráze:
ruské bliny,
recept na ruske bliny,
recept na ruske bliny,
blin,
co jsou bliny,
bezmasé recepty,
pánev na ruské ořechy,
ruské bliny recept,
ruský blin,
ruské bliny recepty,
jednoduché lívance,
bliny-recept,
co jsou to bliny,
bliny s kaviárem,
testo na bliny,
lívance vlasty buriana,
ruské lívance,
ruská jídla,
ruské ořechy recept,
rusky bliny
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
kvasnice,
mléko,
sůl,
marmeláda,
cukr moučkový
Komentáře (10)
Zde uvedený recept je v podstatě správný a v Rusku se do těsta vmíchává sníh z bílků těch vajec. Dělají se jak je uvedeno sladké a slané.
Výborné jsou na slano s kaviárem nebo s uzeným lososem,přidává se lžička zakysané smetany.
Dobrou chuť v Novém roce přeji po 3 týdnech odloučení