Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí tažín s máslovou rýží

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (70 min příprava)

26. 7. 2014 17:22

Suroviny

Porce: 4 porce

Nutriční hodnoty

Energie18 591 kJ / 4 443 kcal
Bílkoviny392,14 g
Tuky278,23 g
Vláknina17,37 g
Cholesterol 821 mg
Sodík 1,62 g
Sůl3,70 g
Sacharidy84,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj-Leták Albert Supermarket

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

JanaDorazinova

30. 12. 2014 10:13

casino: Stačí, ano??

casino

30. 12. 2014 00:48

Pepe:
To jsou ale dva okruhy otázek:
1. tagine recept
Levantinské kuchyni moc neholduji (s výjimkou židovské), myslím si ale, že tento rcp by bylo lze nazvat tagine snad podle použitých surovin, ale ne podle způsobu přípravy. Tou níže zmíněnou poklicí jsem to chtěl pouze kulantně naznačit…;-)

2. tagine nádoba
Poučnou debatu na dané téma jsem už zažil tady: http://www.labuznik.cz/diskuse/tajin-pouzivate-434...

Pepe

29. 12. 2014 22:52

Este malý dodatok:
Ja som tú nádobu videl, ale uz si celkom isto nepamätám, ci tá kuželovitá cast nie je hore otvorená.

Pepe

29. 12. 2014 22:48

casino:
Neviem odpovedat na Vasu otázku. Predpokladám, ze ak sa táto nádoba na varenie pouzíva, zrejme jej vlastnosti sa nedajú dosiahnut v inej, aj ked velmi dobre uzavretej. Pravdepodobne to nie je problém "hermeticky" uzavretej nádoby, pretoze v uvedených krajinách pouzívajú aj nádoby kovové, pouzívané aj v iných krajinách (Európa, Amerika atd.) a predsa na tento druh prípravy (existuje mnozstvo receptov) pouzívajú tajine.
Napríklad na prípravu couscousu majú tiez svoju specifickú nádobu (u nás nazývanú couscousier). My pouzívame uz couscous predvarený a len ho zalejeme horúcou vodou...
Takze hoci recept nie je pripravovaný v "autentickej" nádobe, to este neznamená, ze sa mu aspon ciastocne (alebo viacej) nepodobá.

JanaDorazinova

27. 12. 2014 01:30

casino: Klidně ho tam nechej :-)

casino

27. 12. 2014 01:16

Pepe:
No, ono kdyby se v postupu při tepelné úpravě pokrmu použitá pánev zadeklovala byť i obyčejnou poklicí, tak by se jídlo snad tajine zovati mohlo, či ne? ;-)

Jen pro ilustraci wocogo přidán obrázek, který na případné přání autorky rcp nechám zmizeti :-)

JanaDorazinova

26. 12. 2014 22:16

Pepe: Hmm, nevlastním takovou nádobu ;-)

Pepe

26. 12. 2014 21:35

Recept je velmi fajn, ale aby to bol tažín (tajine) musel by byt pripravený v nádobe tajine (niekde tiez tagine). Chut, ktorá vznikne zrázaním pár stúpajúcich zo spodnej casti tohoto kuchynského náradia (Maroko a susedné krajiny severného pobrezia Afriky), ich ochladením vo vrchnej casti a opätovným stekaním po stenách spät do spodnej casti, sa nedá dosiahnut prípravou na pánvici.

Anna Kocikova

29. 7. 2014 21:35

Sem s tím;-):-))Kde je maso a ovoce,tak to je u nás vítané:-p:yes:

JanaDorazinova

27. 7. 2014 10:01

Dajda: Opravuji!!! Díky za upozornění!! Samozřejmě 1 díl rýže a 2 díly vody!

Dajda

26. 7. 2014 22:32

Takhle jsme dělávali rýži zcela běžně až do doby, než se objevili varné sáčky. Byla moc dobrá, někdy se k téhle přípravě ráda vracím. Jen bych se chtěla ubezpečit, té vody je opravdu stejné množství jako rýže? My jsme dávali 2 skleničky vody na 1 skleničku rýže.;-)

pipre

26. 7. 2014 22:00

:-p:yes:+

radiator

26. 7. 2014 18:57

Mňam, exotika, to já můžu:-p:yes:

spagetka

26. 7. 2014 17:28

:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: tažín hrnec na tazin tažín recept nádoba na tažin kuřecí s rýží tažín nádoba tažín recepty recept na tazin recepty tažin rýže na másle hrnec tažin kuřecí k rýži vaření v tažínu recepty na tazin krůtí tažin máslová rýže kuřecí stehna s citronovou rýží priprava tazinu kuřecí tažín s olivami tažin z krůtího masa

Suroviny: paličky kuřecí, kuřecí stehenní řízky, sůl, pepř, olej olivový, máslo, cibule, kmín mletý, koriandr sušený, skořice, zázvor mletý, pyré rajčatové, vývar kuřecí, meruňky sušené, koriandr čerstvý

TopRecepty.cz

Kuřecí tažín s máslovou rýží

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVVp