Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 591 kJ / 4 443 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 392,14 g |
Tuky | 278,23 g |
Vláknina | 19,75 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 84,02 g |
Postup přípravy
Nachystáme si rýži podle potřeby, kolik spotřebujeme. V nádobě, ve které ji budeme dělat rozehřejeme máslo, nasypeme na něj rýži a chvíli restujeme. Pak zalijeme vodou v poměru 1:2, osolíme, dáme do trouby a pečeme cca 17 minut.
Zveřejněno 26. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVVp
Moje poznámka
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mVVp
Nejnovější recepty
Meruňkový páj
Přidáno před 4 hodinami
Třešňový džem s griotkou
Přidáno před 6 hodinami
Rebarborový džem s hodně zralými jahodami
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní angreštový džem s ostružinami
Přidáno před 6 hodinami
Banánovo-meruňková marmeláda s meduňkou
Přidáno před 6 hodinami
Mirabelky ve vlastní šťávě
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s drobenkou
AndreaAbb před 2 hodinami
Hop do vody - přílohové noky
hanaw před 3 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
rejt9 před 4 hodinami
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Olympus před 6 hodinami
Propadlá pudinková buchta s jahodami
collins před 6 hodinami
Vdolky naší holky
Martina S. před 8 hodinami
Květákové placičky
Linova před 8 hodinami
Kmínová polévka s cizrnou
Konsel před 9 hodinami
Uzené pečené koleno
Vladka16 před 9 hodinami
Tématické fráze:
tažín,
hrnec na tazin,
tažín recept,
nádoba na tažin,
kuřecí s rýží,
tažín nádoba,
tažín recepty,
recept na tazin,
recepty tažin,
rýže na másle,
hrnec tažin,
kuřecí k rýži,
vaření v tažínu,
recepty na tazin,
krůtí tažin,
máslová rýže,
kuřecí stehna s citronovou rýží,
priprava tazinu,
kuřecí tažín s olivami,
tažin z krůtího masa
Suroviny:
paličky kuřecí,
kuřecí stehenní řízky,
sůl,
pepř,
olej olivový,
máslo,
cibule,
kmín mletý,
koriandr sušený,
skořice,
zázvor mletý,
pyré rajčatové,
vývar kuřecí,
meruňky sušené,
koriandr čerstvý
Komentáře (16)
To jsou ale dva okruhy otázek:
1. tagine recept
Levantinské kuchyni moc neholduji (s výjimkou židovské), myslím si ale, že tento rcp by bylo lze nazvat tagine snad podle použitých surovin, ale ne podle způsobu přípravy. Tou níže zmíněnou poklicí jsem to chtěl pouze kulantně naznačit…
2. tagine nádoba
Poučnou debatu na dané téma jsem už zažil tady: http://www.labuznik.cz/diskuse/tajin-pouzivate-434...
Ja som tú nádobu videl, ale uz si celkom isto nepamätám, ci tá kuželovitá cast nie je hore otvorená.
Neviem odpovedat na Vasu otázku. Predpokladám, ze ak sa táto nádoba na varenie pouzíva, zrejme jej vlastnosti sa nedajú dosiahnut v inej, aj ked velmi dobre uzavretej. Pravdepodobne to nie je problém "hermeticky" uzavretej nádoby, pretoze v uvedených krajinách pouzívajú aj nádoby kovové, pouzívané aj v iných krajinách (Európa, Amerika atd.) a predsa na tento druh prípravy (existuje mnozstvo receptov) pouzívajú tajine.
Napríklad na prípravu couscousu majú tiez svoju specifickú nádobu (u nás nazývanú couscousier). My pouzívame uz couscous predvarený a len ho zalejeme horúcou vodou...
Takze hoci recept nie je pripravovaný v "autentickej" nádobe, to este neznamená, ze sa mu aspon ciastocne (alebo viacej) nepodobá.
No, ono kdyby se v postupu při tepelné úpravě pokrmu použitá pánev zadeklovala byť i obyčejnou poklicí, tak by se jídlo snad tajine zovati mohlo, či ne?
Jen pro ilustraci wocogo přidán obrázek, který na případné přání autorky rcp nechám zmizeti