Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 538 kJ / 1 324 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,07 g |
Tuky | 143,56 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 446 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: máslo necháme povolit mimo chlad lednice, sušená rajčata na 30 minut namočíme do teplé vody a petrželku nožem nasekáme nadrobno.
Krok 2: Namočená rajčata scedíme, co nejvíce osušíme a v sekáčku rozsekáme spolu s česnekem nadrobno. Množství česneku je volitelné – jeden stroužek máslo lehce ovoní, tři stroužky už jsou v něm hodně výrazně poznat na vůni i chuti.
Krok 3: Do sekáčku přidáme máslo a promícháme ho s nasekanou zeleninou. Pak sekáčrek vypneme a už ručně, stěrkou, vmícháme petrželovou nať. Solit netřeba, stačí sůl z rajčat.
Krok 4: Dobře promíchané máslo pak na fólii zformujeme do válečku, okraje mu zakroutíme jako u velikého bonbónu a uložíme do lednice. Používáme na topinky, přírodně upravená masa, pečené brambory i do pomazánek.
Zveřejněno 27. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové máslo se sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mn1R
Moje poznámka
Bylinkové máslo se sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mn1R
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 13 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 23 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno 2. 9. 2025 05:00:02
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 51 minutami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 11 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 11 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 11 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 11 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 11 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 12 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 12 hodinami
Tématické fráze:
máslo se sušenými rajčaty,
rajčatové maslo,
bylinkove.cz,
italské bylinkové máslo,
jak udělat bylinkové máslo,
bylinkové máslo,
bylinkové máslo top recepty,
ochucené máslo rajčatové recepty,
máslo promícháme,
ochucene maslo se susenymi rajcaty,
maslo se susenymy rajcaty,
francouzské bylinkové máslo,
bylinkove maslo ze susenych bylinek
Suroviny:
máslo,
rajče sušené,
česnek,
nať petrželová
Komentáře (26)
Je moc dobré, uždibovala jsem jen tak a třeba manžel, který se sušeným rajčatům dosud úspěšně vyhýbal
spagetka: jj, francouzské a bylinkové máslo je něco úplně jiného. Uvidíš, pokud vyzkoušíš