Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 538 kJ / 1 324 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,07 g |
Tuky | 143,56 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 446 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: máslo necháme povolit mimo chlad lednice, sušená rajčata na 30 minut namočíme do teplé vody a petrželku nožem nasekáme nadrobno.
Krok 2: Namočená rajčata scedíme, co nejvíce osušíme a v sekáčku rozsekáme spolu s česnekem nadrobno. Množství česneku je volitelné – jeden stroužek máslo lehce ovoní, tři stroužky už jsou v něm hodně výrazně poznat na vůni i chuti.
Krok 3: Do sekáčku přidáme máslo a promícháme ho s nasekanou zeleninou. Pak sekáčrek vypneme a už ručně, stěrkou, vmícháme petrželovou nať. Solit netřeba, stačí sůl z rajčat.
Krok 4: Dobře promíchané máslo pak na fólii zformujeme do válečku, okraje mu zakroutíme jako u velikého bonbónu a uložíme do lednice. Používáme na topinky, přírodně upravená masa, pečené brambory i do pomazánek.
Zveřejněno 27. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové máslo se sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mn1R
Moje poznámka
Bylinkové máslo se sušenými rajčaty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mn1R
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 21 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 42 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 44 minutami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 55 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 12 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 13 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 14 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
máslo se sušenými rajčaty,
rajčatové maslo,
bylinkove.cz,
italské bylinkové máslo,
jak udělat bylinkové máslo,
bylinkové máslo,
bylinkové máslo top recepty,
ochucené máslo rajčatové recepty,
máslo promícháme,
ochucene maslo se susenymi rajcaty,
maslo se susenymy rajcaty,
francouzské bylinkové máslo,
bylinkove maslo ze susenych bylinek
Suroviny:
máslo,
rajče sušené,
česnek,
nať petrželová
Komentáře (26)
Je moc dobré, uždibovala jsem jen tak a třeba manžel, který se sušeným rajčatům dosud úspěšně vyhýbal
spagetka: jj, francouzské a bylinkové máslo je něco úplně jiného. Uvidíš, pokud vyzkoušíš