Suroviny
Porce: 8-12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 421 kJ / 2 730 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,39 g |
Tuky | 197,21 g |
Vláknina | 4,40 g |
Cholesterol | 1,26 g |
Sodík | 687 mg |
Sůl | 1,65 g |
Sacharidy | 161,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejte si troubu na 145°C a do dortové formy si skřípněte pečící papír. Okraje formy vymažte máslem. Použila jsem formu 30 cm, aby byl cheesecake nižší. Pokud chcete vysoký, použijte formu cca 18 cm, nebo dvojnásobnou náplň.
Krok 2: Rozdrťte sušenky (já to udělala v mixeru) a promíchejte je s rozpuštěným máslem.
Krok 3: Rozprostřete sušenkovou drobenku na dno dortové formy a rukama dobře umačkejte. Dejte do lednice.
Krok 4: Jemně vyšlehejte Philadelphii s ricottou a po lžících přidávejte karamelizované salko. Na závěr zašlehejte lžíci třtinového cukru a vejce.
Krok 5: Vyndejte z lednice formu s korpusem a nalijte do ní krémovou náplň. Pečte asi 45 minut. Že je cheesecake hotový poznáte tak, že celý povrch je pevný, ale uprostřed se pořád trošku chvěje.
Krok 6: Vyndejte z trouby a nechte 10 minut odstát. Poté navlhčeným nožem „objeďte“ dort kolem dokola, aby se odlepil od formy. Formu otevřete a nechte zcela vychladnout, poté umístěte do lednice. Cheesecake podávejte dobře vychlazený. TIP: Jak udělat domácí karamel ze Salka? Pokud si chcete karamelizované Salko udělat sami doma, kupte si obyčejné slazené kondenzované mléko (Salko) a plechovku celou vložte do hrnce, kde ji zcela zalijte vodou. Přiveďte k mírnému varu a vařte asi 3-4 hodiny. Po vaření vyjměte a nechte chladnout. Až bude mít plechovka pokojovou teplotu, otevřete ji a krém přemístěte do misky. Máte hotovo!
Zveřejněno 15. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8lqm
Moje poznámka
Karamelový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8lqm
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 8 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 18 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 23 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí větrníky
Nanina před 7 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 8 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 9 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 9 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 9 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 9 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 10 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 10 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 11 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 11 hodinami
Tématické fráze:
karamelovy cheesecake,
cheesecake s karamelem,
karamelový cheescake,
karamelovy cheesecake recept,
chesake,
ořechový cheesecake,
cheesecake karamelový,
karamelovy chesecake,
salko karamelizované recepty,
cheesecake ze salka,
karamelovy cheeccake,
cheesecake salko,
karamelovy chessecake,
jak udelat karamelizovane mleko,
recept karamelový cheesecake,
cheescake s karamelem,
karamelovy cheascake,
cheesecake s jablky karamelem a ořechy,
karamelovy chescake,
cheesake z karamelivych susenek
Suroviny:
sušenky karamelové,
máslo,
sýr philadelphia,
sýr ricotta,
salko karamelizované,
cukr třtinový,
vejce,
Komentáře (2)