Buchta Rafaelo
Patříte i vy mezi odmítače buchet na plechu? Připadají vám příliš obyčejné a fádní? Potom jste ještě nezkusili výtečné, téměř legendární, řezy Raffaello. Vypadají poměrně nenápadně, nádherně voní i chutnají po kokosu a díky smetaně jsou neuvěřitelně vláčné.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 766 kJ / 5 441 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,36 g |
| Tuky | 198,87 g |
| Vláknina | 47,50 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 494 mg |
| Sůl | 1,88 g |
| Sacharidy | 790,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, 1 vanilkový cukr a 1 hrnek moučkového cukru vyšleháme.
Krok 2: Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a hrnek vlažného mléka.
Krok 3: Vše smícháme a nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy.
Krok 4: Zbylý vanilkový cukr, 1/2 hrnku moučkového cukru a kokos promícháme.
Krok 5: Kokosovou směsí posypeme těsto ve formě.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut.
Krok 7: Hned po upečení zalijeme neušlehanou šlehačkou a buchtu necháme vychladnout.
Zveřejněno 13. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta Rafaelo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDNk
Moje poznámka
Buchta Rafaelo
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDNk
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 1 hodinou
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 1 hodinou
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 5 hodinami
Tématické fráze:
řezy rafaelo na plech,
rafaelo na plech,
kokosová buchta rafaelo,
buchta,
řezy rafaelo ty nejlepší,
rafaelo řezy,
buchta z hladké mouky,
pečené rafaelo,
raffaelo buchta,
buchta raffaelo,
kokosové řezy na plech rafaelo,
řezy rafaelo,
rafaello buchta,
buchta s kokosem,
recept na buchtu,
buchta s kokosovým mlékem,
kokosova buchta zalita slehackou,
buchta rafaello,
moučník rafaelo,
rafaelo řezy hladká mouka
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mouka hladká,
mléko,
kokos,
prášek do pečiva,
smetana ke šlehání,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (113)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dulezite je taky pred pecenim vrstvu cukru s kokosem souvislou a klidne vyssi.
koukla jsem na vic receptu ohledne buchty "rafaelo" a vsude pisou, ze se tam pridava jeste pul hrnku oleje. Ja ho tam podle tohoto receptu nedala.. co je lepsi? diky za info. :]
klidne min cukru ale jen do testa,urcite 2smetany,v dortove forme se pece asi 1h na 180 C
jinak sem cetla ze dali i parizskou slehacku,myslim ze to bude stat za vyzkouseni
chystám se na ni taky je úžasná.
Sykyndo - buchta je to opravdu moc dobrá
Je stejná