Dušené fazolky na smetaně

lemeL Kuchařka: lemeL

Doba přípravy: 15 minut 5 porcí Bezmasá jídla 21 názorů

Suroviny

1 konzerva naložených fazolových lusků i s nálevem
250 ml smetany 12%
hladkou mouku podle potřeby
sůl
pepř
sladká paprika
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si jíšku, přisypeme trochu sladké papriky, přidáme lusky i s nálevem, povaříme, přidáme sůl, trošku pepře a nakonec smetanu. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 670 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené fazolky na smetaně

  • BronislavaP BronislavaP

    Byla to dobrota, jen jsem přidala kapku octa...

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    lemeL: Zítra budou k obědu,už jsme je dlouho neměli.A taky je dělám z té konzervy, klidně bych je se.ral jen tak:yes::-D:-D

    Odpovědět

  • lemeL lemeL(autorka receptu)

    Děkuji ;-)

    Odpovědět

  • babula2 babula2

    Dnes jsem tento recept vařila už po druhé a s hrůzou jsem zjistila, že jsem minule zapomněla poslat bodík, tahle majda je totiž vážně mňam...:-) takže bodík udělen ;-)

    Odpovědět

  • Karin Karin(neregistrovaný)

    jíšku dělám zásadně na másle,takže to i voní a omáčku zjemní,používám jen sterilované fazolky a výsledek bombastický,pak jen tošinku dosladím a někdy i pár kapek octa(záleží jaký nálev mají fazolky,někdy jsou víc kyselejší,jindy méně),ještě se mi nestalo,že by někomu nechutnalo,dávám k tomu vejce na tvrdo a brambory a mňamka je na světě :-)

    Odpovědět

  • lemeL lemeL(autorka receptu)

    Děkuji Václave :yes: Je to dobrota

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tak jsme dělali fazolové lusky na smetaně podle zdejších receptů (tvého a podobných dalších) . Dělali jsme s vajíčkem na tvrdo s knedlíkem bez masa.(Fazolkové lusky mrazené) Bylo to super. U nás se doposud dělalio pouze na hnědo. Musím přiznat jednu chybu, které jsem se dopustil a vícekrát to neudělám. Podle receptu také podobného na E-kucharce jsem použil 3 stroužky česneku v domění zlepšení. Nestalo se tak. Česnek za prvé nebyl český, takže m,ěl zvláštní šmak a za druhé se nám zdálo, že se do této omajdy moc nehodí. Poučení pro příště, kdy to jistě bude dříve než později protože jak jsem předeslal jsme si pochutnali. Tobě zatím +bodík 16.

    Odpovědět

  • Jarda Jarda(neregistrovaná)

    Já místo soli do omáčky dávám kostku kuřecího,nebo hovězího bujonu.:-p

    Odpovědět

  • lemeL lemeL(autorka receptu)

    Děkuji za foto :-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Já je měla jen s masem, jakože dieta, ale ta smetana a mouka v omáčce :-8:-8 :-D:-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Tak u nás byly předevčírem a já jsem taky netušila, že je tady další recept a bez fotky :-D. Já je ale dělám s bramborem;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Hani - včera jsem na ně dostala hroznou chuť, tak jsem je měla k večeři, ani mně nenapadlo, že tu nemají fotku. Já je ale dělám bez papriky a raději mražené nebo nejlépe čerstvé.;-) Krásné fotky, jako vždy :yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Lenko, takhle podobně dělám fazolky také, jen tu papriku nedávám. Ale dneska jsem to udělala podle tebe a bylo to výborné. Tak ti posílám bodík a nějaké fotky:yes::yes: +

    Odpovědět

  • lemeL lemeL(autorka receptu)

    Jj, stará dobrá klasika :yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Lemel:-K taktéž vařím podobně;-):yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: fazolky na smetaně dušené fazolky zadelavane fazolky dušené fazolové lusky zadělávané fazolky na smetaně sterilované fazolky na smetaně fazolky na smetaně recept fazolky na smetaně z konzervy fazolové lusky na smetaně zadělávané fazole na smetaně zadělávané fazolové lusky na smetaně zadělávané fazolové lusky fazolky na smetaně s koprem recept na fazolky na smetaně dušené fazole dušená fazolka fazolové lusky dušené fazolka na smetaně recept fazolky na smetaně dušené fazolové lusky na smetaně

Zapomněl/a jsem heslo