Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče

Václav Frič je milovník klasické české kuchyně, proto v jeho hospodě nemůžete s výběrem jídla šlápnout vedle. Ať už svíčková, koprovka nebo dozlatova vypečená kachna, budete mít boule za ušima. My pro vás máme recept na jeho verzi knedlo zelo vepřo.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

19. 9. 2010 12:48

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie7 167 kJ / 1 713 kcal
Bílkoviny109,01 g
Tuky117,33 g
Vláknina5,89 g
Cholesterol 299 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy52,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Apetit

Já jsem nedávala do zelí slaninu. Množství surovin jsem si v receptu upravila. Knedlíky jsem měla bramborové od babičky :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

mika59

19. 8. 2020 18:38

Dělala jsem hodně podobně, zelí zahuštěné s bramborami ..maso (krkovička)pomalu pečená....dobrá klasika. S dovolením jsem přidala foto. :-K:-K;-)

BlaV.

9. 4. 2019 17:00

:no: ani náhodou - sádlo ke krkovici, mouku do zelí a výpeku - to ne a to vařím už hodně dlouho dobu (doma jsme dělávali nejen knedlo - vepřo - zelo, ale pekl se s vepřovým i králík a kousek uzeného - nemělo to chybu - vypečné sádlo s kmínem a cibulí bylo pak vynikající na chleba)

Jamesis

17. 2. 2018 15:22

I já, jako naprostý amatér v kuchyni, jsem dokázal tento recept připravit a dosyta se nažrat, protože to snad ani jinak pojmenovat nejde :-p skvělá práce, vážně ... a jakožto amatér mám pár výhrad, které z receptu nejsou úplně jasné:
- v bodě 9 je zaprášit zelí hrubou moukou, přitom v ingrediencích se píše na zelí hladká mouka. Jakou teda moukou to práším? :-D
- chybí mi tam upozornění, že si mám nějakou cibuli taky nechat na zelí (celou jsem ji použil do pekáče pod maso) :-(
- zelí ze sáčku (Znojmia) nebylo třeba krájet - ono se v sáčku prodává i zelí, které je nutno pokrájet ??
- sporák není dost velký na pekáč, respektive nevleze se na jeden hořák. Náhradní variantou bylo celý obsah přelít do menšího hrnce a dodělat to tam.
- chybí mi v bodech upozornění: "Teď, Jakube, začni vařit knedlík jinak ti to maso se zelím vychladne, než ho za 20 minut uvaříš!"
- celková příprava trvá téměř tři hodiny, je třeba s tím počítat (nahoře v rohu se píše přibližně dvě hodiny, ale to je málo) :-)

Tedy děkuji mockrát !!! Určitě doporučím a ještě mnohokrát uvařím ! :-) :-)

JanaDorazinova

29. 10. 2017 23:39

casino: dá se na tom přežít, ale chutná to jak klíh, co? :-p

casino

29. 10. 2017 22:46

zdenka.s:
Jj, jak já vám rozumím...:-)
Živiteli rodiny nedělal česnek dobře a abychom nepomřeli, tak máti vařila takřka bez česneku :-((
No, jíst se to sice dalo, ale bylo to jak za trest ;-(

zdenka.s

29. 10. 2017 20:47

Dneska bylo k obědu, moc jsme si pochutnali. Maso se rozpadalo, zelí se slaninou výtečné,(sterilované ,ze sklenice) jen jsem k tomu měla bramborové knedlíky. Ten česnek dal výpeku šmrnc a já po skoro padesáti letech vaření, už jinak dělat nebudu :yes::yes:

Dominika

16. 10. 2017 13:59

Pred par rokmi som ako vysokoskolacka nasla tento recept a prvy krat som ho aj uvarila. Dnes su to asi 3 roky od posledneho pokusu, ale stale mi to trva 3 hodiny, kym vsetko stihnem :D Ale je to jedno z najlepsich jedal ktore ovladam a ktore som kedy jedla. Dakujem :-K

JanaDorazinova

9. 10. 2017 17:20

lemeL: :-8

lemeL

9. 10. 2017 16:34

Nevadí :-)

JanaDorazinova

9. 10. 2017 11:56

Dovolila jsem si přidat foto, pokud nevadí :-)

Lucie

20. 12. 2015 15:35

My zrovna dojedli a pritel se vyjadril "tohle je jidlo na urovni". Zeli i maso vyborne :)

sarkaturka

12. 12. 2015 12:52

Nemá chybu...,pochvala od celé rodinky zítra pro velký úspěch k obědu,:-D:yes:

domdomca

11. 4. 2014 17:24

Diky :yes:

lemeL

11. 4. 2014 16:22

domdomca: vcelku :-)

domdomca

11. 4. 2014 15:14

A tu krkovici jste davali do pekace vcelku ci nakrajenou na platky? Ja jen, zda se mi vcelku dostatecne propece a zda se mi platky zase nepripali... jsem zacatecnik :-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlo vepřo zelo recept knedlo vepřo zelo recept vepro knedlo zelo vepřo knedlo zelo vepřo knedlo zelo recept knedlo zelo vepřo recept recept na knedlo vepřo zelo recept na vepro knedlo zelo knedlo zelo vepřo recepty knedlo vepro zelo vepřo zelo knedlo recept knedlo vepro zelo vepřo knedlo zelo od babicky recept na vepřo ,knedlo ,zelo vepřo knedlo zelo video svíčková podle friče recept na knedlo zelo vepřo knedlo vepro zelo video recepty knedlo-vepřo-zelo knedlo vepřo zelo video

Suroviny: krkovice vepřová, česnek, sůl, pepř, kmín celý, cibule, sádlo vepřové, mouka hladká, sádlo vepřové, slanina, cibule, zelí kysané, kmín drcený, cukr krupice, sůl, ocet, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9gpJ