Pohanková kaše
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a obsahuje velké množství cenných minerálů a vitaminů.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 874 kJ / 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,20 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 124 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 164,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
Moje poznámka
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
Nejnovější recepty
Plněné sladké broskve
Přidáno před 32 minutami
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 21 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 22 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
jalamo před 20 minutami
Teplý těstovinový salát s kuřecím masem
Jan Nemec před 1 hodinou
Kuřecí nugetky v bazalkovém těstíčku
Nanda91 před 1 hodinou
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 11 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 11 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 11 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 12 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 12 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 12 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
recept na pohankovou kaši,
pohanka recepty,
jak uvařit pohankovou kaši,
pohanka lámanka příprava recepty,
kaše z pohankových vloček,
recepty z pohanky,
pohanka po sladku,
pohanka na sladko,
pohankova,
pohanková kaše s jablky,
recepty pohanka,
pohankové překvapení,
krupičková kaše,
pohanka pro kojence,
pohankové recepty,
sladká pohanka,
jak uvařit pohanku,
jak udělat pohankovou kaši,
pohanka recepty sladké,
pohankova lamanka recepty
Suroviny:
pohanka,
mléko,
sůl,
cukr,
skořice mletá,
máslo
Komentáře (14)
To co jsem si uhotovil vypadalo stejně jako na obrázku...
O kaši mám poněkud jinou představu... Když jsem přidal více mléka, tak to bylo mléko s čímsi jako broky
Omluvím se ovesné kaši za nevěru a pokorně se k ní zpět připlazím
No, asi je to v hlavě, jak říkají Angláni
tejaja: sama jsem kolikrát poznala, že...Nie všetko, čo sa píše na internete, musí byť aj pravda.....
Ale předpokládám, že náš největší producent pohankových výrobků ví, co píše. Tuhle jeho radu o termicky zpracované pohance znám a také předávám dál.
A že Karel Šmajstrlu doporučuje?
Jinak, ale na netu se fakt dočteš naprosto protichůdné informace, která že ta pohanka je lepší po zpracování - mechanicky, či termicky a každý způsob má své obhájce. Takže tady si asi bude každý myslet to své.
"Při vyloupávání pohanky ze slupky se používají dva způsoby. Lepší je mechanické loupání, kdy se pohanka loupe za studena, mechanickým obrušováním, takže nedochází k ovlivnění kvality enzymů atd…
Při loupání za tepla se zrno nejdříve napaří, zahřeje, ochladí a pak oloupe. Tento způsob ale pohanku částečně znehodnotí."
Alebo žeby šlo o reklamu?
Karel.
Jo jinak mě udivilo, že tu tak základní recept chybí