Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj cibulový salát

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

13. 6. 2010 13:17

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Jednoduchý, starý recept, tu som ho nenašla, preto pridávam.

Chutí ako jedna z príloh k mäsu v rámci grilovačky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

3. 2. 2015 20:37

magdalenka: Mne taky ne-e, hodne sladke a casto provonene, ovsem v Turecku, Recku a na Balkane chutna moc, typicky arabske.....

magdalenka magdalenka

3. 2. 2015 20:09

Jitkas: presne to a nikomu u nás doma to nechutilo.:-))

Jitkas

3. 2. 2015 18:26

magdalenka: Jmenuje se tusim "Lokum", hodne sladke a nakrajene na kosticky....

magdalenka magdalenka

3. 2. 2015 18:14

casino: boli to kocky obalené škrobom, z toho dedukujem, že asi to...:-))

zizala zizala (moderátorka)

3. 2. 2015 13:08

Koriandr jsem jednou zasela na zahrádce a pak nemohla projít kolem záhonu, aniž by se mi neudělalo nevolno. Ten tedy ne, nahrazuju ho listovou petrželí. Ale na římský kmín jsme si zvykli celkem rychle. Sójový olej mi nevadí, dávám ho jen trošku a k číně je téměř nezbytný. Nám dcera z Fracie dovezla pravý roquefort, ovšem vezla ho dva dny v autobuse v batohu. Byl tedy řádně uleželý, ale byl vynikající :-)):-p S výborným Merlotem, který přivezla též.

1974andrea 1974andrea

3. 2. 2015 13:05

casino:Solte si, jak uznáte za vhodné, mně je to celkem jedno. Ale že vy si v každém receptu najdete slovo, sousloví nebo větu, ve které se pak pitváte, to mě teda udivuje. No, nic ve zlém;-)

casino casino

3. 2. 2015 12:40

magdalenka:
"niečo odporne lepkavé sladké želatínovité."
Že by sučuk? http://www.labuznik.cz/recept/rahatlokum-ratluk/ :-))

1974andrea:
Číst umím...:-) a myslel jsem si, že jste to pouze přeložila;-)
Také u stolu používáme mlýn na sůl, ale není nic jednoduššího, než si sama otestovat, zda je jaký rozdíl v chuti když použijete tu či onu sůl:-)
A módní mořská sůl?
Pominu-li "speciálky", tak rozdíl v chuti soli za 10,-/kg a 800,-/kg jsme u nás nepoznali.

Edit:
Ženský neblázněte:-)
Sůl je možná nad zlato, ale ať je v jakémkoli stavu, pořád je to ta stejná sůl;-)

vybusna vybusna

3. 2. 2015 12:32

1974andrea: a vidis, to mas pravdu...to som si vobec neuvedomila, ze sa soli priamo z mlynceka na sol. Mozno je takato cerstvo mleta , intenzivnejsia a tym padom jej netreba tolko vela.

vybusna vybusna

3. 2. 2015 12:30

casino: Tak mne kumin vonkoncom nevadi, ale mam svoje vyhrady voci sezamovemu oleju....

vybusna vybusna

3. 2. 2015 12:27

magdalenka: syn mojej kolegyne, ked bol skolak, tak jejpriniesol z vyletu z Bojnic maslo . A mne moja dcera priniesla raz zo skolskeho vyletu pancuchy...mali vysiteho motyla nad clenkom :-D
Ked bola radka na svadobnej ceste v karibiku tak mi priniesla pol litra vanilkoveho tekuteho bieleho extraktu. Som si vtedy vravela, ze to nespotrebujem do konca zivota. A uz dva roky nan len s laskou spominam a tuzim po dalsej pollitrovke

1974andrea 1974andrea

3. 2. 2015 12:23

casino:Lépe čtěte, dávala jsem překlad tureckého receptu a tam to takhle psali. A jestli sledujete nějaké kulinářské pořady, všimněte si, že všichni solí pokrmy z mlýnku na sůl, taktéž s pepřem. Asi v tom něco bude, že by čerstvost chuti?;-) Ona není sůl jako sůl;-)

magdalenka magdalenka

3. 2. 2015 12:23

casino:koriander mi stále smrdí, pokúšala som sa ho v malom používať nedávno, tak isto rímsky kmín - ale na ten som nemusela čakať 7 rokov...už mi nevadí, len musím s ním opatrne.

magdalenka magdalenka

3. 2. 2015 12:19

vybusna: to je poklad, ak ti nosi z Berlína takéto suveníry...predpokladám teda, že aj takéto.
Mne syn doniesol z Číny 1 liter sójovky, z Cypru po kila prášku do pečiva a z Grécka olej z tekvicových semiačok a také niečo odporne lepkavé sladké želatínovité...Ten prášok do pečiva pobavil každého, každopádne to bol najoriginálnejší darček, čo som v živote dostala.:-D

casino casino

3. 2. 2015 12:17

1974andrea:
Níže píšete:"1/2 lžičky čerstvě mleté mořské soli"
Obyčejně se píše o čerstvě mletém koření:yes:
ale ČERSTVĚ mletá, byť i mořská, sůl? Proč? V čem je jiná než jemná krystalická či mletá sůl?

vybusna:
Těch 7 roků, od kdy se to počítá, nebo jak je to? Rád si počkám, ať se zbytečně neznásilňuji:-D Zatím si pomaličku, po jednotlivých kmíncích zvykám na římský kmín, ale s tím zeleným koriandrem to mám přesně jako jste to měla vy;-(

vybusna vybusna

3. 2. 2015 11:28

1974andrea: ja Ti Any neviem. On ten cibulovy salat v kebabe, mi nosil muz z Berlina, sice letecky, ale mal uz isto svoju najlepsiu chvilu za sebou. Ked som ho vyberala z placky, tak som tam videla nieco zelene, ale blizsie som to nespecifikovala, lebo toho tam bolo strasne malo. Mala som doma aj petrzlen, aj koriander a koriander som potrebovala minut urgentnejsie, tak som nasekala ten. Nevadil nam tam, ale nabuduce vyskusam ten petrzlen, ako radis.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: cibulový salát cibulový salát recept bramborovo cibulový salát cibulovy saláty cibulový salátek cibulový extrakt muj recept cibulový salát se salámem cibulovi salát recept cibulový salát.cz. cibulovy salat s petrzeli recept cibulový salát s pepřem cibulový přášek rajčatovo cibulový salát bramborovo-cibulový salát bramborovo-cibulový salát cibulové saláty saláty z cibule leteckej salát recept salát cibulový

Suroviny: cibule, sůl, pepř černý, citron, olej

TopRecepty.cz

Můj cibulový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l2D5