Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Objevte osvěžující chuť vietnamské domácí zmrzliny známé jako sua chua! Tento lehce nakyslý mražený dezert ze sladkého kondenzovaného mléka a jogurtu vás překvapí svou jednoduchostí i lahodnou chutí.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

phamka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby odležení

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 6 kusů

6 plastových bílých kelímků 200 ml

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 109 kJ /
265 kcal
Bílkoviny25,87 g
Tuky6,47 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 49 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy25,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nebo do hrnce nalijeme celou plechovku Salka (slazeného kondenzovaného mléka) a poté i kelímek velkého jogurtu. Pořádně promícháme. Krok 2: V konvici svaříme vodu. Horkou vodou naplníme 2 malé kelímky od jogurtu (celkem asi 340 ml), vlijeme do jogurtové směsi a dobře promícháme. Krok 3: Poté naplníme plechovku od Salka studenou vodou a tu rovněž vlijeme do směsi. Vše dobře rozmícháme. Krok 4: Mísu nebo hrnec zabalíme do teplé deky nebo peřiny. Necháme 5 hodin odležet. Krok 5: Po pěti hodinách naplníme směs do kelímků, které zakryjeme alobalem. Pak už dáme na 28 hod do mrazáku.

Zveřejněno 27. 7. 2010

Poznámka autorky phamka

Tento recept je od prapraprababičky, ta to postupně předávala a teď to došlo až ke mně ...

(je ze západního Vietnamu)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQrE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí zmrzlina po vietnamsku (sua chua)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQrE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

V receptu jsem upřesnila, že se asi voda přidává malými kelímky od běžného jogurtu á 170 ml. Když sečtete váhu všech surovin, tak to asi na 6 hotových zmrzlin vychází. Ideální by bylo, kdyby phamka napsala o jak velké kelímky se jedná.

Annad - přesně ve Vietnamu je teď 30° a tady mrznem :-D

jsem Vietnamka a takhle se zmrzlina ve Vietnamu opravdu připravuje...;-)..je to trochu jiné než zmrzliny co máme tady, takové ty vodové nanuky jsem tam nikde neviděla...ale jinak musím říct, že mi vážně chutnají..a nejlíp, když je nesnesitelné 40stupňové vedro :-D

Jak už psali jiní, jogurtování funguje jen s vodou teplou (cca 35°), vroucí by zničila jogurtové kultury. Jinak odhaduji, že generace vietnamských žen zřejmě k výrobě této zmrzliny používaly místo salka obyčejné oslazené mléko :-).

Nezlobte se na mě, ale co si má člověk myslet když zmíněná Phamka reaguje tak jak reaguje. Žežule ji poprosí o recept na Pho, slíbí ho a pak se objeví něco úplně jiného, když ji člověk prostřednictvím soukromého vzkazu poprosí o doplnění postupu, poděkuje mi, ale nereaguje. To nebyl ani tak útok jako spíše zoufalství, protože jinak mne exotické recepty zajímají.

myslím, že poslední 3 příspěvky opravdu nesouvisí s receptem, Phamka existuje a je to máma od dětí...mluvila jsem s ní, takže žádná holčina...Midlo, možná bys měla ty útoky mírnit...;-)

moderátory prosím o zvážení - smazat nesouvisející, napadat a urážet se tu přeci nechceme....:-( díky

no suo chuo má být něco jako kyselé mléko - suo je mléko a chuo je kyselí:-D

Umím si představit jogurt smíchaný se salkem a zmrazený :-p Ale ředit to takovým množstvím vody mi připadá, že to musí být bez chuti. Asi jsem moc zmlsaná...

Taky jsem se pídila, vygooglila jsem na wikipedii výraz sua chua a google-překladač to překládá jako jogurt. Phamko, tak do toho vnes trochu více světla a vysvětli, zda sua chua je i jogurt ve Vietnamštině. Google-překladač samozřejmě není spolehlivý. Podle postupu, když se z toho vykřeše to "jádro", tak je to opravdu zmrazený jogurt.

midla a zizala mě je jedno jaký názor máte ale vím že je to opravdu pole mne dobrá zmrzlina:-((

Tak mi to nedalo a malinko jsem se pídila. Kondenzované mléko bylo vynalezeno už během napoleonských válek v roce 1804. Takže čistě teoreticky by ho znát mohly:-8

Další podivný recept. Když naředím jeden jogurt a jedno salko litrem a půl vody, z toho většinou vařící (jak odměřím v kelímku od jogurtu vařící vodu, aniž by mě opařila, když se kelímek okamžitě zkroutí?), nebude z toho, podle mne, nic dobrého :no: Nehledě na to, že jogurtové bakterie zabíjí už teploty nad 40°C, takže v té směsi už nemá co jogurtovat. A není náhodou kondenzované mléko vynález nedávný? 5 generací Vietnamských žen...no, nevím, zda znaly salko:-?

maqdaleno - má být vroucí

Tématické fráze:
zmrzlina se salkem, domaci midlo, domácí zmrzlina z jogurtu, zmrzlina ze salka, recepty na mídlo, domácí zmrzlina, teplá zmrzlina, domácí zmrzlina se salkem, salko zmrzlina, výroba mídla, domácí zmrzlina recept, sua chua, viroba zmrzliny, viroba midla, domácí výroba jogurtové zmrzliny, domací zmrzlina salko, domácí výroba jogurtů, zmrzlina z jogurtu, jak se vyrabí mídlo, viroba domaci zmrzliny

Suroviny:
salko, jogurt bílý

Přidat fotografie receptu