

Polévka karbanátek
Suroviny
- Na kuličky:
- 650 g mletého vepřového masa
- 100 g rýže
- 2 lžíce oleje
- 1 syrové vejce
- 1 malá cibule
- Na polévku:
- 500 ml vývaru (kuřecí, vepřový)
- 1,5 l vody
- sůl podle chuti
- 1 mrkev - (kousek mrkve můžeme na jemno nastrouhat pro lepší barvu)
- 1 celer
- 1 cibule
- 130 g pastiňáku
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Mleté maso dáme do prostorné misky. Přidejte rýži, olej a na jemno nakrájenou cibulku a vejce. Dochutíme solí a pepřem a míchejte, dokud se to nespojí. Děláme kuličky velikosti vlašského ořechu, které tvoříme mezi dlaněmi.
Do hrnku dáme trochu oleje, přidáme zeleninu na kostky nakrájenou, může být i celá a orestujeme 2-3 minuty.
Přidáme cibuli, vývar,vodu a sůl a necháme vařit.
Pak přidáme kuličky po jednom do hrnce a vařte asi 35 až 45 minut.
Poznámka od kuchařky
Je to rumunský recept. V Rumunsku se dělá, když je třeba svatba nebo svátky. Proto ten název, v rumunštině to zní lépe.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Polévka karbanátek
-
Také bych tak dobrou polévečkou nepohrdla
+7
A talíř se mi líbí též
-
Betina: Polévka s knedlíčky nemůže nikdy zklamat
A jinak se nemusíš omlouvat, myslím, že pochopení tady každý má
-
Děkuju že jste my někdo opravil recept ta moje Čeština je pořad ještě špatna a jsem rada že tomu rozumite.Děkuju za pochopeni a všem se omlouvam
-
zajímavý receptík
+1
-
Richenza:nevím, co je špatného na tom, že kromě receptu hodnotím i hezké nádobí, servírování atd..to snad taky patří k jídlu...nebo ne
-
Tak nevím, hodnotit by se snad mělo jídlo. Mám podobné talíře po babičce a moc si jich vážím, z žádného jiného by mi kyselica nebo zelnica nechutnala tak jako z nich. A jinak recept je zajímavý,někdy ho vyzkouším, asi v té vepřové variantě. A jdu zadělávat na perníky, co taky jiného dělat v noci,že
-
Co je to "pastranac"
Z kořenové zeleniny tam chybí petržel a pastinák - nemá to být něco z toho -
polívečka hezká..ale ten talíř