Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedlé kaštany pečené

Pečené kaštany k podzimu a zimě neodmyslitelně patří. Většina lidí si na jejich přípravu netroufá a raději si skočí pro pytlík na vánoční trhy. Postup přitom není těžký, když znáte správné fígle.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

24. 10. 2010 20:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kaštan by neměl při pečení zčernat. Můžeme upravovat i na grilu. Jedlé kaštany obsahují hodně draslíku a málo sodíku, proto mají velmi dobrý vliv na lidi s kardiovaskulárními problémy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Robert

12. 12. 2012 20:25

jojo je to moc dobre hlavne ty na panvi ty jsou nej fakt skuste ;-);-);-);-);-):-*:-*

Rudolfikus

18. 12. 2011 12:27

mňam,mňam...včera jsem si je koupil v kaufu a dnes jdu na ně....taky sem je jedl asi naposled před 20 lety...Jěště dobře že sem kouknul jak na to,nebo jinak bych je nenaříz:-D

iwanek

3. 12. 2011 13:32

jedlé kaštany se dají jíst i syrové,je to sice makačka je oloupat,ale je to opravdu dobré,jako děti jsme to milovali a snad nám to chutnalo víc,než pečené

babša

27. 11. 2011 17:51

Důležité je to naříznutí, já je dneska pekla v kastrolku na plotně,bez naříznutí. Vážení, to jste teda neviděli,rány jak z děla a drobečky z rozprsknutého kaštanu lítaly do vzdálenosti 2 m,poklička jim vůbec nevadila. Nejdřív jsme se pořádně vylekali a pak se váleli smíchy. nezapomenutelný zážitek.:-D

card

24. 11. 2011 15:11

jo jo kastany,nenahradditelna surovina v gastronomii,vyzkousejte je s kralikem,nebo karamelizovane se zmrzlinou

Mirka

7. 11. 2011 15:56

Betyna:Kašanové pyré se dá nyní koupit i v Lidlu:-8

mav

24. 10. 2011 11:32

Ahoj Peto, kde je v Lysicich ta alej, prozradis? Ja se ted chystam na Blansko s rodinou na vylet, tak bychom si par nasbirali, taky je mam rada pecene. Diky mav

Peta

20. 10. 2011 17:56

Zuzana :Jojo, už je dávám také do trouby, můj malej syn je přímo míluje. Mňam mňam:-))

Zuzana

20. 10. 2011 08:57

Když jsem byla malá, chodila jsem buď s otcem nebo s některým ze svých bratrů do Lysické kaštanové aleje a kaštany jsme doma pekli prakticky celou zimu.. No, pak jsme se odstěhovali a naposled jsem kaštany jedla, když mi bylo 16 a byla jsem s přítelem na zájezdě v Paříži... Za 3 Eura malý kornoutek... Ale mně to připadalo, jako návrat do dětství... No, a zrovna teď jsem si kaštany koupila a už jsou v troubě... Snad si je zamiluje i můj syn...:) Kdo neochutnal, doporučuju vyzkoušet... :)

Jenny

2. 12. 2010 22:11

Simona Kučerová--kaštany naříznu do takového kříže nahoře do špičky,ale jen málo,dám na talíř a šoupnu do mikro,jen na malou chvilku,3x je nechám otočit,pak se už musím dívat,aby se mi nerozbouchly...:-D...až jsou jakoby,že se odlupují od toho,jak se nařízly,jsou hotové,je to fakt mňamka...:-p;-)snad jsem pomohla.

blikni blikni

27. 11. 2010 14:51

Musela jsem pečené kaštany vyzkoušet. Nikdy jsem je před tím nejedla. :-O Musím upozornit, že opravdu stačí péct je uvedenou dobu, ne dýl, protože i trošku spálené už je lepší rovnou vyhodit. Bohužel pár mých kaštanů muselo kvůli tomu skončit v koši ;-(. Jinak moc pěkně voní, když se pečou a jejich chuť je velice zajímavá :-p, umím si představit použít je nasladko do nějakého moučníku, jsou však chutné i jen tak. Děkuji za tip. :yes: Budu pátrat po dalších receptech s pečenými kaštany.

Petra Ku. Petra Ku.

27. 10. 2010 20:40

Přeju hezký večer! Zrovna máme kaštany v troubě, přítel o nich básnil skoro 2 roky, ale nikde v Přerově jsme je nesehnali, dokonce ani u osvědčených zdrojů v Olomouci, ale dneska nááááhodou v Albertu v Hranicích jich měli plno, takže už pečeme :-) Já to nikdy nejedla, až dnes, a chutná mi to :-) Prý je mají i v Kroměříži v Albertu..

Betyna

25. 10. 2010 17:15

Magdalenko, u nás se bohužel!!! kaštanové pyré nedá běžně koupit. To mě moc mrzí, protože ho miluju a zvykla jsem si ho běžně kupovat, když jsme žili na Slovensku. Dělala jsem z něj i nádivku do dortu.

Kdo by chtěl vyzkoušet - naříznuté kaštany se dají i vařit, ale nevím už jak dlouho...zapomněla jsem.

isindy isindy

25. 10. 2010 16:08

vzpomínám si, že ve starých receptech z panské kuchyně, začátek 20.století - tam bylo spousta receptů na drůbež s kaštanovou nádivkou...nikdy jsem to nechutnala, ale kdoví, jestli někdy nevyzkouším...;-)

magdalenka magdalenka

25. 10. 2010 15:14

Aby som to uviedla na pravú mieru - pyré už nerobím, rodine jednoducho nechutí, ale kedysi sme doma robievali bežne, mali sme zdroj na gaštany. So sestrou sme milovali pyré so šľahačkou a mamka robila aj také nejaké jazýčky, čo máčala v čokoláde. Teraz si gaštany kupujem bežne v Bille a iba ich pečiem. Aj pyré bežne dostať, ale nezdá sa mi také dobré, ako bolo to naše...

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pečené kaštany recept jak se pečou kaštany jak upéct kaštany jak péct kaštany pečené kaštany v troubě příprava jedlých kaštanu pecene kastany peceni jedlych kastanu pečení kaštanů pečené kaštany v mikrovlnce kaštany recept jak dlouho pect kastany recept na pečene kaštany jak dlouho se pečou kaštany kaštany recepty z jedlých kaštanů kaštan recepty příprava jedlích kaštanů příprava pečených kaštanů jak uvarit kastany

Suroviny: kaštan jedlý

TopRecepty.cz

Jedlé kaštany pečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Lz3