Risotto s pečenými kaštany

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

500 g jedlých kaštanů
320 g kulatozrnné rýže
1 šalotka
olivový olej
parmezán
máslo
zeleninový vývar (asi 3/4 l)
sůl, pepř
čerstvé bylinky: rozmarýn a šalvěj
1,5 dl bílého vína
kůra z 1/2 pomeranče - jen oranžová vrstvička
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kaštany nakrojíme do kříže a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 20-25 minut. Horké oloupeme a nasekáme na větší kousky.

  2. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku, přidáme nepropláchnutou rýži a společně opečeme, až je rýže sklovitá. Osolíme (rozumně, vývar je slaný) a opepříme, zalijeme vínem a necháme prudce odpařit.

  3. Pak postupně mícháme a přidáváme po částech horký vývar, necháme vsáknout atd. Do hotové rýže vmícháme nasekané kaštany, nasekaný rozmarýn, strouhaný parmezán a nastrouhanou pomerančovou kůru. Necháme prohřát a spojit chutě.

  4. Na másle usmažíme šalvějové lístky dokřupava. Máslo z opékání vmícháme do risotta. Na talíři zdobíme risotto šalvějí a poprášíme parmezánem.

Poznámka

Zdroj: některý z italských webů o vaření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Risotto s pečenými kaštany

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo