

Studený bůček v kořeněné kašičce
Suroviny 4 porce
- 1000 g bůčku
- sůl
- 12 stroužků česneku
- 10 kuliček pepře
- 5 bobkových listů
- Na kašičku:
- 15 rozmačkaných stroužků česneku
- kari koření
- sůl
- mletá sladká paprika
- grilovací koření
- worchesterová omáčka
- tabasco (nemusí být, jinak pozor - je velmi ostré) - vše spolu zamíchat
Postup přípravy receptu
Bůček v užších kusech dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy.
Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut.
Ještě teplý bůček vykostíme.
Všechny potřeby na kašičku uvedené výše spolu řádně promícháme.
V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout.
Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolů do ledničky (ne do mrazáku!) alespoň na tři-čtyři dny vychladit. Pokud chceme, aby nám vydržel k určitému termínu, zásadně neochutnáváme. Už by nevydržel. Příloha – pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb – se vším můžeme podávat i jako jednohubky, vynikající je občas zakusovat kysaným nakládaným zelím (ze sáčku).
Poznámka od kuchařky
Recept od kámošky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Studený bůček v kořeněné kašičce
-
Pravděpodobně to co zbylo 3 dny nevydrží
foto a
+4
-
To je starý známý Pantůček,takto mu říkáme..Dělávám už hodnou řadu let a je super.
-
Jo tak to už dělám léta a říkám tomu "televizní bůček", nevím asi že dobře chutná u televize.
My si nakrájíme krajíčky měkkýho chlebíčka a dáme navrch
Až budu příště dělat, tak zkusím přidat foto, jestli tu ještě nebude
-
Taky bych chtěla vidět výsledek, člověk si to nějak pak lépe zkompletuje - foto + recept
-
Hojky Elizo, Fotky mám, ale i když jsem fotograg, neumím je tam vložit. S tímhle prohramemn ještě neumím. Jsem prostě ještě postarší cucák.
Makám s jinejma programama, asi složitějšíma, co je jednoduší, na to jsem asi blbší. Jo a Elizo, pěknýho valentýnka!
-
Fotohroudo, valíš to sem podtlakem... Proč to neuvaříš a nevyfotíš, když už máš "foto" v nicku...?