Studený bůček v kořeněné kašičce

fotohrouda Kuchař: fotohrouda

4 porce Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

1000 g bůčku
sůl
12 stroužků česneku
10 kuliček pepře
5 bobkových listů
Na kašičku:
15 rozmačkaných stroužků česneku
kari koření
sůl
mletá sladká paprika
grilovací koření
worchesterová omáčka
tabasco (nemusí být, jinak pozor - je velmi ostré) - vše spolu zamíchat
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček v užších kusech dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy.

  2. Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut.

  3. Ještě teplý bůček vykostíme.

  4. Všechny potřeby na kašičku uvedené výše spolu řádně promícháme.

  5. V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout.

  6. Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolů do ledničky (ne do mrazáku!) alespoň na tři-čtyři dny vychladit. Pokud chceme, aby nám vydržel k určitému termínu, zásadně neochutnáváme. Už by nevydržel. Příloha – pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb – se vším můžeme podávat i jako jednohubky, vynikající je občas zakusovat kysaným nakládaným zelím (ze sáčku).

Poznámka

Recept od kámošky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 957 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Studený bůček v kořeněné kašičce

  • eva hubova eva hubova

    Pravděpodobně to co zbylo 3 dny nevydrží:-p:-pfoto a:yes:+4

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    To je starý známý Pantůček,takto mu říkáme..Dělávám už hodnou řadu let a je super.:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Severinka Severinka

    Jo tak to už dělám léta a říkám tomu "televizní bůček", nevím asi že dobře chutná u televize.:-D:-D:-DMy si nakrájíme krajíčky měkkýho chlebíčka a dáme navrch;-);-) Až budu příště dělat, tak zkusím přidat foto, jestli tu ještě nebude

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Taky bych chtěla vidět výsledek, člověk si to nějak pak lépe zkompletuje - foto + recept;-):-))

    Odpovědět

  • fotohrouda (Luboš) fotohrouda (Luboš)(neregistrovaný)

    Hojky Elizo, Fotky mám, ale i když jsem fotograg, neumím je tam vložit. S tímhle prohramemn ještě neumím. Jsem prostě ještě postarší cucák. :-( Makám s jinejma programama, asi složitějšíma, co je jednoduší, na to jsem asi blbší. Jo a Elizo, pěknýho valentýnka!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Fotohroudo, valíš to sem podtlakem... Proč to neuvaříš a nevyfotíš, když už máš "foto" v nicku...?

    Odpovědět

Tématické fráze: obalovaný buček vařený naložený bůček vynikající naložený bůček bůček obalený v koření vareny bucek obaleny v paprice obalený buček obalovaný bůček recept obalovany bucek v paprice vařený bůček obalený v koření naložený bůček vepřový bůček studený vařeny buček obalovaný bůček. koreneny vareny bucek vařený buček obalený v česneku vareny bucek v koreni pikantní studený bůček bůček obalený v pepři vařený buček recepty vařený obalovaný bůček

Zapomněl/a jsem heslo