Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"
Lunchmeat lidově "lančmít“ je klasika do kempu i na rychlou všední večeři. Domácí verze z kvalitních surovin chutná lépe než produkty, které lze koupit hotové v obchodě. Základem je dobré vychucení, trvanlivost pak podpoříme správnou konzervací.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 895 kJ / 4 516 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 346,62 g |
Tuky | 340,52 g |
Vláknina | 10,17 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 13,13 g |
Sůl | 27,00 g |
Sacharidy | 12,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme, bůček zbavíme kůže a vykostíme. Kůži a kosti dáme vařit na vývar.
Všechno maso nakrájíme na kostky a najemno nameleme do mísy, důkladně promícháme a promneme s oběma druhy soli. Přidáme pepř a dáme do chladu.
Hotový vývar scedíme a necháme zchladnout. Krok 2: Pokud chceme, maso ještě dochutíme.
Zalijeme zredukovaným vychladlým vývarem a opět dobře promícháme.
Uložíme na 12 hodin do chladu. Poté naplníme do čistých, rovných (bez zúženého okraje) sklenic cca 2 cm pod okraj. Očistíme vršek sklenic a zavíčkujeme. Krok 3: Zavíčkovaná sklenice narovnáme do zavařovacího hrnce. Zalijeme vodu do poloviny sklenic a přivedeme k varu. Když je na
teploměru v poklici 100 ° C snížíme teplotu na cca 55 °C a zavařujeme 2 hodiny. Krok 4: Poté sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a druhý den zavaříme stejným způsobem znovu po dobu 1 hodiny. Vychladlé označíme a uskladníme.
Takto zavařené vydrží 1 rok. Krok 5: Studený výrobek lze z rovné sklenice snadno vyjmout vcelku. Můžeme nakrájet na kolečka, opéct nebo obalit v trojobalu. Podávat lze s chlebem nebo různě upraveným bramborem či se salátem.
Všechno maso nakrájíme na kostky a najemno nameleme do mísy, důkladně promícháme a promneme s oběma druhy soli. Přidáme pepř a dáme do chladu.
Hotový vývar scedíme a necháme zchladnout. Krok 2: Pokud chceme, maso ještě dochutíme.
Zalijeme zredukovaným vychladlým vývarem a opět dobře promícháme.
Uložíme na 12 hodin do chladu. Poté naplníme do čistých, rovných (bez zúženého okraje) sklenic cca 2 cm pod okraj. Očistíme vršek sklenic a zavíčkujeme. Krok 3: Zavíčkovaná sklenice narovnáme do zavařovacího hrnce. Zalijeme vodu do poloviny sklenic a přivedeme k varu. Když je na
teploměru v poklici 100 ° C snížíme teplotu na cca 55 °C a zavařujeme 2 hodiny. Krok 4: Poté sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a druhý den zavaříme stejným způsobem znovu po dobu 1 hodiny. Vychladlé označíme a uskladníme.
Takto zavařené vydrží 1 rok. Krok 5: Studený výrobek lze z rovné sklenice snadno vyjmout vcelku. Můžeme nakrájet na kolečka, opéct nebo obalit v trojobalu. Podávat lze s chlebem nebo různě upraveným bramborem či se salátem.
Zveřejněno 31. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZOJ9
Moje poznámka
Jedlé dárky I. Domácí "lančmít"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZOJ9
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 6 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno před 9 hodinami
Karpatské lečo
Přidáno před 10 hodinami
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno před 12 hodinami
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno před 14 hodinami
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronová bábovka
AlenaCernik před 1 hodinou
Cuketová topinková směs
douver před 2 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Sahula před 2 hodinami
Škvarkové tyčinky
HanaS92 před 2 hodinami
Kokosová roláda od IvettyG
Dyna1 před 3 hodinami
Bublanina
alenalentz před 5 hodinami
Nadýchané čokoládové muffiny
Lucie1001 před 5 hodinami
Zeleninový bulgur
Lucie1001 před 5 hodinami
Cuketová buchta
miryg13 před 6 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
ErikaU před 8 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
bůček,
sůl,
rychlosůl,
pepř mletý,
vývar masový,
česnek sušený,
koření paprika maďarská
Komentáře (14)
Jsem absolutně vyřízená