Jedinečná krkovička

ewwita Kuchařka: ewwita

Doba přípravy: 1,5hod 4-6 porcí Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

4-6 silnějších plátků krkovičky
libovější plátky anglické slaniny nebo plátky moravského uzeného
plátkový sýr (co komu chutná)
žampiony
Marináda:
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce bílého vína
2 plné lžíce hořčice
1 lžíce medu
1 lžička soli
2 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na marinádu dobře smícháme a vložíme do ní plátky krkovičky.(necháme marinovat nejlépe přes noc, já měla naložené cca 6 hodin a stačilo)

  2. Naložené plátky rozložíme na pekáček a zasypeme směsí pokrájených žampionů a slaniny(uzeného). Podlijeme vodou -v průběhu pečení podléváme dle potřeby.

  3. Pečeme při cca 200° přikryté asi 1 hod.

  4. Nakonec položíme na každý plát masa plátek sýra a necháme při mírnější teplotě roztavit.

Poznámka

Recept je převzatý z časopisu Vaše recepty - Blesk, od p. Polákové a mírně upravený (množství sur. a v pův. receptu se peče krkovička v celku pouze jsou do ní udělané zářezy a naplněné ost. sur.) Já i manžel jsme si moc pochutnali, proto přeji dobrou cuť i Vám. :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jedinečná krkovička

Tématické fráze: krkovička recepty krkovička dřevorubecká krkovička maso paní polákové recepty z krkovičky krkovička na šťávě jak dlouho se peče krkovička krkovička v celku recepty krkovicka krkovička recept moravská krkovička prikryta krkovicka dřevorubecká krkovice recept krkovička krkovice recept moravská krkovice recept jak se pece krkovicka pečení krkovičky maso paní polákové - recept maso paní poláková recept